tiistai 27. helmikuuta 2018

Tamperelainen: Perussuomalaiset hämmästeli rasististen järjestöjen kieltopykälän päätöstapaa – "Kumpikaan ääripää ei ole hyvä"

Tamperelainen: Perussuomalaiset hämmästeli rasististen järjestöjen kieltopykälän päätöstapaa – "Kumpikaan ääripää ei ole hyvä" 27.2.2018

Tampereen kaupunginvaltuuston viime viikon maanantaina tekemä päätös rasistisiksi luokiteltujen järjestöjen vuokrakiellosta on sittemmin poikinut paljon keskustelua – ja vähän poruakin. Ensimmäisenä jälkimmäistä sai maistaa hankkeeseen kaupunginvaltuutettu Jaakko Mustakallio (vihr.), joka löysi nimensä vikkelästi erilaisten äärioikeistolaisten järjestöjen tiedotuksesta.

Iltalehti: KSML: Irakilaisten järjestelmälliset pakkopalautukset voivat alkaa tänä vuonna

Iltalehti: KSML: Irakilaisten järjestelmälliset pakkopalautukset voivat alkaa tänä vuonna 27.2.2018

Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden irakilaisten järjestelmälliset pakkopalautukset voivat alkaa tänä vuonna, kertoo sanomalehti Keskisuomalainen.

perjantai 23. helmikuuta 2018

Suomenmaa: Pako­laisk­riisiä ei ratkaista omaan napaan tuijottamalla!

Suomenmaa: Pako­laisk­riisiä ei ratkaista omaan napaan tuijottamalla! 23.2.2018

Pa­ko­lais­kes­kus­te­lu kul­mi­noi­tuu hy­vin pit­käl­le pu­hee­seen sii­tä, kuin­ka pal­jon pa­ko­lai­sia pys­tym­me ot­ta­maan EU:n alu­eel­le ja eten­kin Suo­meen.

MTV: Silminnäkijä kertoo rajusta kohtelusta Finnairin palautuslennolla – poliisi tyrmää täysin: ”Ei ole tapahtunut”

MTV: Silminnäkijä kertoo rajusta kohtelusta Finnairin palautuslennolla – poliisi tyrmää täysin: ”Ei ole tapahtunut” 23.2.2018

Suomalaisnainen kertoo nähneensä tavallisella Finnairin matkustajalennolla Helsingistä Berliiniin tilanteen, jossa maastapoistettava itki ja oli loukannut päänsä, ja häntä saattaneet poliisit pitivät häntä nippusiteissä. Poliisi kiistää tapahtuneen ja kertoo, että lääkinnästä huolehditaan palautustilanteissa asianmukaisesti.

torstai 22. helmikuuta 2018

MTV: Amnesty moittii Suomea turvapaikanhakijoiden oikeuksien heikentämisestä – toiminnanjohtaja Migrin linjauksesta: Hyytävää

MTV: Amnesty moittii Suomea turvapaikanhakijoiden oikeuksien heikentämisestä – toiminnanjohtaja Migrin linjauksesta: Hyytävää 22.2.2018
Yle: "Suomi on mukana yleiseurooppalaisessa virrassa, jossa mennään huonompaan suuntaan" – Amnestyn raportti listaa maailman ihmisoikeustilanteesta synkkiä tietoja
Hbl: Amnesty: Hatretorik och demonisering har gjort världen farligare – rättssäkerheten i Finland har sjunkit

Tiedote: Amnestyn vuosiraportti: Viha muuttunut sanoista teoiksi – Suomea kannustetaan muuttamaan translaki
Amnesty International vuosiraportti 2018 (pdf)

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International moittii vuosiraportissaan Suomea turvapaikanhakijoiden oikeuksien heikentämisestä. Järjestö arvostelee viime vuosina muutettuja turvapaikkalakeja ja -käytäntöjä voimakkaasti.

– Turvapaikkapolitiikan kiristykset kasvattavat palautuskiellon loukkaamisen riskiä. Hallituksen tulisi selvittää kiristysten yhteisvaikutukset ja ryhtyä tarvittaviin toimiin oikeusturvan palauttamiseksi, sanoo Suomen-osaston toiminnanjohtaja Frank Johansson.

keskiviikko 21. helmikuuta 2018

Yle: "Osa lähti turvan, osa toimeentulon perässä" – Bagdadin kadunkulkijat pohtivat, miksi sata tuhatta nuorta jätti Irakin ja pakeni Eurooppaan

Yle: "Osa lähti turvan, osa toimeentulon perässä" – Bagdadin kadunkulkijat pohtivat, miksi sata tuhatta nuorta jätti Irakin ja pakeni Eurooppaan 20.2.2018

Bagdadin Al-Mutanabbin katu on täynnä ihmisiä, kuten jokainen perjantai. Katu on pääkaupungin kulttuurikeskuksia, jonne bagdadilaiset kokoontuvat tinkaamaan kirjoja, kuuntelemaan runoja ja puheita tai muuten vaan viettämään vapaapäivää.

Kansan Uutiset: "Kukaan ei ole laiton"– Vasemmistonuoret avasi maahanmuuttokampanjan

Kansan Uutiset: "Kukaan ei ole laiton"– Vasemmistonuoret avasi maahanmuuttokampanjan 21.2.2018

Vasemmistonuoret vaatii humanitaarisen suojelun palauttamista oleskeluluvan perusteeksi ja humanitaarisen viisumin käyttöönottoa.

tiistai 20. helmikuuta 2018

Yle: Tampereen kaupunki ei enää vuokraa tiloja rasistisille järjestöille – "Selvä signaali siitä, mikä on sallittua ja mikä ei"

Yle: Tampereen kaupunki ei enää vuokraa tiloja rasistisille järjestöille – "Selvä signaali siitä, mikä on sallittua ja mikä ei" 20.2.2018

Tampereen valtuusto päätti tiistaina, ettei kaupungin tiloja vuokrata rasistisille järjestöille. Käytännössä kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluiden yleisohjeeseen kirjataan lisäys:

"Tiloja ei vuokrata YK:n rotusyrjinnän vastaista sopimusta (Finlex-sivusto) rikkoviin tilaisuuksiin tai väkivaltaa tuottavaa toimintaa tai sen suunnittelua harjoittaville yhteisöille."

– Tällä muutoksella kielletään Rajat kiinni, Suomen vastarintaliike ja Soldiers of Odinin kaltaisten järjestöjen tilaisuudet Tampereen kaupungin vuokratiloissa, koska järjestöt ovat rasismia edistäviä ja siihen yllyttäviä, sanoo asiaa ajanut vihreiden valtuutettu Jaakko Mustakallio.

HS: Onko Suomi viattomuutensa vanki? Viranomaiset välttelevät vastuunkantoa turvapaikkapäätöksissä

Helsingin Sanomat, kolumni: Anu Kantola: Onko Suomi viattomuutensa vanki? Viranomaiset välttelevät vastuunkantoa turvapaikkapäätöksissä 20.2.2018

HISTORIOITSIJA Timothy Garton Ash kirjoitti joskus, että suurvaltojen runnomat vanhan rautaesiripun maat pitävät usein itseään viattomina uhreina, minkä takia niiden on vaikea nähdä omia ikäviä puoliaan.

maanantai 19. helmikuuta 2018

Vihreä Lanka: Kirkkoturva ei suojaa karkotukselta – poliisi rikkomassa kristillisen perinteen

Vihreä Lanka: Kirkkoturva ei suojaa karkotukselta – poliisi rikkomassa kristillisen perinteen 19.2.2018

PAAVALIN KIRKON SUOJIINSA ottama irakilainen mies aiotaan karkottaa lähipäivinä Suomesta. Kirkkoherra Kari Kanala on pahoillaan siitä, että perinteinen kirkkoturva ollaan nyt valmiita rikkomaan.

Iltalehti: Lännen Media: Perheenyhdistämispäätöksiä viime vuonna kaikkiaan yli 10 000 - suurin osa myönteisiä

Iltalehti: Lännen Media: Perheenyhdistämispäätöksiä viime vuonna kaikkiaan yli 10 000 - suurin osa myönteisiä 19.2.2018

Viime vuonna perheenyhdistämiset lisääntyivät eritoten kansainvälistä suojelua saaneita koskien, kun maahan sankoin joukoin tulleet irakilaiset alkoivat saada turvapaikkapäätöksiä. Vain myönteisen päätöksen saanut voi ryhtyä perheenkokoajaksi.

Iltalehti: Poliisien rasistista Facebook-ryhmää koskeva selvitys valmistui - yhdelle vakava huomautus

Iltalehti: Poliisien rasistista Facebook-ryhmää koskeva selvitys valmistui - yhdelle vakava huomautus 19.2.2018

Poliisihallitus antoi yhdelle poliisille kirjallisen huomautuksen sopimattomasta käytöksestä suljetussa Facebook-ryhmässä.

lauantai 17. helmikuuta 2018

MTV: Antti Rinne esittää selvitysmiestä pakkopalautuksiin: "Suomalaisten keskuudessa herännyt paljon kysymyksiä"

MTV: Antti Rinne esittää selvitysmiestä pakkopalautuksiin: "Suomalaisten keskuudessa herännyt paljon kysymyksiä" 17.2.2018
Demokraatti: ”Kansakunnan etu on se, että oikeusvaltioon luotetaan” – SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne esittää selvitysmiestä

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne on esittänyt pääministeri Juha Sipilälle selvitystä turvapaikanhakijoiden palautuksista.

keskiviikko 14. helmikuuta 2018

HS: Vastuu katoaa jonnekin, kun eteen tulee ikäviä kysymyksiä

Helsingin Sanomat, pääkirjoitus: Vastuu katoaa jonnekin, kun eteen tulee ikäviä kysymyksiä 14.2.2018

TURVAPAIKKAKYSYMYKSET ovat olleet jokaisen puolueen mielessä viimeistään vuodesta 2015, jolloin turvapaikanhakijoiden määrä kasvoi nopeasti koko Euroopassa.

Turvapaikkapolitiikka on siksi hyvin poliittista. Ja politiikassa vaaleilla valitut poliitikot ovat vastuussa äänestäjilleen myös virkakoneiston tekemisistä.

Asetelma ilmeisesti muuttuu, jos eteen tulee ikäviä kysymyksiä. Sellaisia esitettiin, kun Yle kertoi maanantaina tapauksesta, jossa Irakiin palautettu turva­paikanhakija oli ammuttu Bagdadissa.

maanantai 12. helmikuuta 2018

sunnuntai 11. helmikuuta 2018

MTV: Lännen Media: Terrorismirikollisten sijoittaminen uusi haaste Suomen vankiloille – radikalismihavaintoja vankiloissa jo yli sata

MTV: Lännen Media: Terrorismirikollisten sijoittaminen uusi haaste Suomen vankiloille – radikalismihavaintoja vankiloissa jo yli sata 11.2.2018

Turun puukottajan Abderahman Bouananen todennäköinen sijoituspaikka tuomion jälkeen on joko Turun tai Riihimäen vankila, Rikosseuraamuslaitoksesta arvioidaan Lännen Medialle. Näin siis, jos oikeus ei määrää Bouananea mielentilaselvityksen perusteella pakkohoitoon.

Iltalehti: Suomen pakolaiskiintiön kymmenkertaistamisesta puhunut ministeri Mykkänen täsmentää: ”Kyse on useiden vuosien päähän katsovasta visiosta”

Iltalehti: Suomen pakolaiskiintiön kymmenkertaistamisesta puhunut ministeri Mykkänen täsmentää: ”Kyse on useiden vuosien päähän katsovasta visiosta” 11.2.2018
Iltalehti: Pääkirjoitus: Kai Mykkänen Uutissuomalaiselle: Kiintiöpakolaisia voitaisiin ottaa jopa 10 000 vuodessa

Uutena sisäministerinä maanantaina aloittava kokoomuksen Kai Mykkänen (kok) olisi valmis nostamaan Suomen kiintiöpakolaisten osuuden moninkertaiseksi. Mykkänen sanoi Uutissuomalaisen haastattelussa, että hän olisi valmis ottamaan Suomeen jopa kymmenkertaisen määrän kiintiöpakolaisia, kun kiintiö on aiempina vuosina ollut 750-1050.

HS: Jos yleisradioyhtiön toimittaja ei saa kysyä asiallisia maahanmuutosta, niin kuka sitten saa?

Helsingin Sanomat: Jos yleisradioyhtiön toimittaja ei saa kysyä asiallisia maahanmuutosta, niin kuka sitten saa? 11.2.2018

Yle: Toimittajalta: Nyt olen yhtä aikaa "punavihreä mädättäjä" ja "hc rasse" 8.2.2018
Yle: Nämä ovat yleiset syyt muuttaa pois lähiöstä Helsingissä: Humalaisten metelöinti ja monikulttuurisuuden tuomat jännitteet

IHAILEN ihmisiä, joilla on vahva moraalinen kompassi. He tuntuvat tietävän tilanteessa kuin tilanteessa mikä on oikein ja mikä väärin. Vielä enemmän ihailen ihmisiä, jotka pitävät vahvaa moraalista kompassiaan vakan alla. He eivät ole joka tilanteessa neuvoskelemassa muita oikeasta ja väärästä.

Länsiväylä: Raportti paljastaa: Yli 26 000 Suomeen tulleen turvapaikanhakijan henkilöllisyys oli pimennossa

Länsiväylä: Raportti paljastaa: Yli 26 000 Suomeen tulleen turvapaikanhakijan henkilöllisyys oli pimennossa 9.2.2018

Suomeen tuli vuoden 2015 turvapaikkakriisin aikana yli 26 000 turvapaikanhakijaa, joiden henkilöllisyys ei ollut viranomaisten tiedossa. Tiedot käyvät ilmi Euroopan maahanmuuttoverkoston tutkijoiden joulukuussa 2017 julkaistusta EU-selvityksestä.

Yle: Ranskassa kyseenalaistettiin Suomen linjaus palauttaa turvapaikanhakijoita: Ristiriidassa ihmisoikeussopimusten kanssa?

Yle: Ranskassa kyseenalaistettiin Suomen linjaus palauttaa turvapaikanhakijoita: Ristiriidassa ihmisoikeussopimusten kanssa? 9.2.2018
Yle: Ylen Kabulissa haastattelema hazara-poliitikko arvostelee pakkopalautuksia Afganistaniin

Ranskalaistuomari esti irakilaisen turvapaikanhakijan palauttamisen Suomeen, koska hänet voitaisiin palauttaa Irakiin. Kansanedustaja Ville Niinistö on tehnyt turvapaikkapolitiikasta hallitukselle kirjallisen kysymyksen.

torstai 8. helmikuuta 2018

HS: Kauppatieteiden opiskelijat järjestivät Otaniemessä siirtomaa­juhlat – pää­sihteerin huoneessa kilpailtiin ”mahdollisimman rasistisista vitseistä”

Helsingin Sanomat: Kauppatieteiden opiskelijat järjestivät Otaniemessä siirtomaa­juhlat – pää­sihteerin huoneessa kilpailtiin ”mahdollisimman rasistisista vitseistä” 8.2.2018

Aalto-yliopiston kauppatieteiden ylioppilaat (KY) määrittelee strategiassaan yhdeksi painopistealueeksi ”aidon kansainvälisyyden”. Kolonialismiteemaiset juhlat olivat KY:n mukaan virhearvio, joka ei saa toistua.

keskiviikko 7. helmikuuta 2018

Iltalehti: Huhtasaari: Suomi on jäänyt maahanmuutossa Euroopan unionin asenneimpivaaralaiseksi

Iltalehti: Huhtasaari: Suomi on jäänyt maahanmuutossa Euroopan unionin asenneimpivaaralaiseksi 7.2.2018

Kansanedustaja Laura Huhtasaaren (ps) mukaan monet EU-maiden päättäjät ovat perussuomalaisten kanssa samoilla linjoilla maahanmuuttokysymyksissä.

Länsiväylä: Näin iso lasku ulkomaalaisista vangeista kertyy päivässä – määrä räjähti 10 vuodessa

Länsiväylä: Näin iso lasku ulkomaalaisista vangeista kertyy päivässä – määrä räjähti 10 vuodessa 7.2.2018

Ulkomaalaisista vangeista kertyy Suomessa joka päivä noin 35 000 euron lasku. Ulkomaalaisista vangeista iso osa istuu tuomiota huumausainerikoksesta.

Uusi Suomi: Presidentti Niinistö vaatii turvapaikkajärjestelmän kehittämistä: ”Rajavalvonta, Schengen, Dublin”

Uusi Suomi: Presidentti Niinistö vaatii turvapaikkajärjestelmän kehittämistä: ”Rajavalvonta, Schengen, Dublin” 6.2.2018

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kantaa yhä huolta Euroopan unionin turvapaikkajärjestelmän yhtenäisyydestä ja toimivuudesta siirtolaisuuden lisääntyessä. Niinistö otti turvapaikkajärjestelmän esiin puheessaan valtiopäivien avajaisissa, kuten hän teki myös kaksi vuotta aiemmin.

lauantai 3. helmikuuta 2018

Uusi Suomi: Arkkipiispa arvostelee turvapaikkapolitiikkaa: ”Suomen on varmistettava, että oikeusturva ja ihmisoikeudet toteutuvat”

Uusi Suomi: Arkkipiispa arvostelee turvapaikkapolitiikkaa: ”Suomen on varmistettava, että oikeusturva ja ihmisoikeudet toteutuvat” 3.2.2018

Arkkipiispa Kari Mäkinen sanoo, että Suomen turvapaikkakäytäntöön tehtyjen kiristysten kokonaisvaikutukset on selvitettävä ja tehtyjä linjauksia on arvioitava uudelleen.
–Suomen on varmistettava, että turvapaikanhakijoiden oikeusturva ja ihmisoikeudet toteutuvat, hän kommentoi Twitterissä.

perjantai 2. helmikuuta 2018

Yle: Suomi jatkaa palautuksia Afganistaniin, Ruotsikin myöhemmin – Migri: "Kabul ei vaarallinen kaikille"

Yle: Suomi jatkaa palautuksia Afganistaniin, Ruotsikin myöhemmin – Migri: "Kabul ei vaarallinen kaikille" 2.2.2018

Amnesty vaatii hallitusta arvioimaan Afganistanin turvallisuustilanteen uudelleen ja keskeyttämään turvapaikanhakijoiden palautukset.

torstai 1. helmikuuta 2018