lauantai 29. syyskuuta 2018

Verkkouutiset: Atte Kaleva: Rasismisyytökset lähentelevät jo noitavainoa

Verkkouutiset: Atte Kaleva: Rasismisyytökset lähentelevät jo noitavainoa 27.9.2018

– Rasisti-syytösten heitteleminen on nykyään valitettavan yleistä ja punavihreän pseudosuvaitsevaiston tapa leimata mielivaltaisesti kaikki väärällä tavalla eri mieltä olevat lähentelee jo noitavainoa, jihadismitutkija ja kokoomuksen Helsingin kaupunginvaltuutettu Atte Kaleva tviittaa.

HS: Ihmisoikeudet eivät ole mielipidekysymys

Helsingin Sanomat: Ihmisoikeudet eivät ole mielipidekysymys 25.9.2018

YLEINEN hyväksyttävyys on hallituksen turvapaikkapolitiikan perusta, kertoivat sisäministeri Kai Mykkänen (kok) sekä työ- ja elinkeinoministeri Jari Lindström (sin) ot­taessaan kantaa maahanmuuttajien kotoutumiseen Integra­tion 2018 -tapahtumassa Helsingissä. Heidän mukaansa nykyinen turvapaikkapolitiikka tasapainoilee pakolaisten avuntarpeen ja sen välillä, mitä ”kansan” oletetaan hyväksyvän.

Aamulehti: Sano haitta, se hyödyttää

Aamulehti, pääkirjoitus: Sano haitta, se hyödyttää 23.9.2018

Pääkirjoitus: Sanojen valinta on vallankäyttöä ja vaikuttamista varsinkin mielikuviin. Etenkin poliitikkojen kannattaa miettiä sanojaan jo ennen sanomista.

perjantai 21. syyskuuta 2018

Aamulehti: Murhasta epäilty turvapaikanhakija on seurakuntavaaliehdokas Porissa – tieto tuli järkytyksenä seurakunnalle

Aamulehti: Murhasta epäilty turvapaikanhakija on seurakuntavaaliehdokas Porissa – tieto tuli järkytyksenä seurakunnalle 20.9.2018
Ilta-Sanomat: 28-vuotias mies vangittiin epäiltynä porilais­naisen murhasta – poliisi: ”Selkeitä väki­vallan merkkejä”

Porin Itäpuistossa viime sunnuntaina paljastuneesta henkirikoksesta epäilty Irakin kansalainen (s. 1990) on turvapaikanhakija, joka kuuluu Porin Teljän seurakuntaan ja on myös ehdokkaana seurakuntavaalissa sitoutumattomien listalla.

Aamulehti: Yli 400 turvapaikanhakijaa on työllistynyt ja saanut oleskeluluvan Suomeen, vaikka turvapaikkahakemus on hylätty

Aamulehti: Yli 400 turvapaikanhakijaa on työllistynyt ja saanut oleskeluluvan Suomeen, vaikka turvapaikkahakemus on hylätty 20.9.2018

Neljän viime vuoden aikana 426 kielteisen päätöksen saanutta turvapaikanhakijaa on saanut työperäisen oleskeluluvan Suomeen. Sisäministeri Kai Mykkänen on kutsunut Suomeen irakilaisen passidelegaation, joka voisi tehdä puuttuvan passin monille työssäkäyville turvapaikanhakijoille työperäisen oleskeluluvan saamista varten. Hakemus vaatii passin.

keskiviikko 19. syyskuuta 2018

Iltalehti: Pääministeri Sipilä myöntää: kielteisen päätöksen saaneita turvapaikanhakijoita ei saada palautettua Irakiin - ”Se on ihan jumissa”

Iltalehti: Pääministeri Sipilä myöntää: kielteisen päätöksen saaneita turvapaikanhakijoita ei saada palautettua Irakiin - ”Se on ihan jumissa” 19.9.2018

Salzburgiin saapunut pääministeri Juha Sipilä (kesk) sanoi suomalaismedialle odottavansa mielenkiinnolla kesäkuun maahanmuuttokokouksen päätöksenteon toteuttamista.

EU-maat sopivat kesäkuussa unionin alueelle perustettavista maahanmuuttokeskuksista sekä EU:n ulkopuolelle perustettavista maihinnousukeskuksista, mutta käytännön edistymistä ehdotusten toimeenpanoksi ei ole tapahtunut.

Uusi Suomi: Migriin tehdään turvapaikkaselvitys – Sdp voi pettyä: ”Nehän ovat 2 aivan eri asiaa”

Uusi Suomi: Migriin tehdään turvapaikkaselvitys – Sdp voi pettyä: ”Nehän ovat 2 aivan eri asiaa” 6.9.2018

Maahanmuuttovirastoon (Migri) tehdään riippumaton selvitys, jota oppositio on toistuvasti vaatinut. Sdp:n kansanedustaja Joona Räsänen iloitsee tiedosta. Sisäministeriön ylijohtaja ei kuitenkaan usko, että selvitys antaa opposition toivomia vastauksia.

keskiviikko 5. syyskuuta 2018

HS: Poliisihallitus: Poliisi ei tehnyt virhettä itsenäisyyspäivän alpakkatapahtuman siirrossa – keinoja puuttua äärioikeiston mielenosoitukseen ei ollut

Helsingin Sanomat: Poliisihallitus: Poliisi ei tehnyt virhettä itsenäisyyspäivän alpakkatapahtuman siirrossa – keinoja puuttua äärioikeiston mielenosoitukseen ei ollut 5.9.2018

POLIISIHALLITUKSEN mukaan poliisi ei tehnyt virhettä, kun se siirsi viime itsenäisyyspäivänä lapsille markkinoidun tapahtuman pois Töölöntorilta Helsingissä. Lapsiperheitä houkuteltiin paikalle muun muassa alpakoilla.

maanantai 3. syyskuuta 2018

MTV: Sipilä perustelee nyt kohulausuntoaan luvuilla: "Suurimmalla osalla ei ollut perusteita saada turvapaikkaa Euroopassa"

MTV: Sipilä perustelee nyt kohulausuntoaan luvuilla: "Suurimmalla osalla ei ollut perusteita saada turvapaikkaa Euroopassa" 3.9.2018
Uusi Suomi: Juha Sipilä lyö nyt pöytään omat lukunsa: ”Tosiasia on, että suurin osa ei täyttänyt turvapaikkakriteerejä”
Ilta-Sanomat: Sipilä selittää kohulausuntoaan turvapaikanhakijoista: ”Kolmannes sai myönteisen päätöksen”

Juha Sipilä: Suomalainen maahanmuuttokeskustelu tarvitsee ennen kaikkea malttia (blogi)

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) aiheutti kohun, kun hän väitti Yle TV1:n Ykkösaamun haastattelussa, että suurin osa turvapaikanhakijoista oli liikkeellä taloudellisten syiden takia. Samassa haastattelussa Sipilä ehdotti, että pakolaismäärän voisi tuplata.

Nyt pääministeri jatkaa keskustelua maanantaina julkaistulla blogitekstillä. Hän perustelee kirjoituksessa väitettään luvuilla.