tiistai 6. lokakuuta 2009

Länsi-Savo: Suvaitsevat työmarkkinat vaativat yrittäjiltä uskallusta

Länsi-Savo: Suvaitsevat työmarkkinat vaativat yrittäjiltä uskallusta 6.10.2009

Pitkäaikaistyöttömät, väliinputoajat ja maahanmuuttajat ovat ryhmiä, joiden työllistyminen on erityisen haastavaa. Heidän palkkaamisensa on yhteiskunnan edun mukaista.

Haastava työllistäminen Etelä-Savossa -seminaarin pääluennoitsija Pentti Arajärvi haluaisi, että Suomessa olisi tulevaisuudessa yhä enemmän sosiaalisia yrityksiä. Sosiaalinen yritys on sellainen, jonka työllistämistä työntekijöistä vähintään 30 prosenttia on vajaakuntoisia tai yhteensä vajaakuntoisia ja pitkäaikaistyöttömiä.

Yrittäjän näkökulman tilaisuuteen toi Erkki Lappi, jonka yritys Ekin Muovi Oy työllistää tällä hetkellä noin 70 työntekijää.

Yritys ei täytä sosiaalisen yrityksen kriteereitä, eikä toimitusjohtaja itse pidä kyseistä statusta itseisarvona. Silti yrityksen työntekijöistä noin neljäsosa on tullut taloon työllistämistuen tai muun vastaavan tuen turvin.

Lappi peräsi puheenvuorossaan tuloskeskeiseltä yhteiskunnalta asenneilmapiirin muutosta, sillä humanitääriset arvot vaikuttavat yhteiskunnan hyvinvointiin.

– Media ihannoi pörssiyhtiöitä ja isoja tuloksia. Iltapäivälehdet mässäävät rahalla. Yritysten pitäisi nähdä, että sosiaalisen vastuun kantaminen on kuitenkin yhtä tärkeää kuin hyvä tulos.

Lue juttu keskiviikon Länsi-Savosta