keskiviikko 11. marraskuuta 2009

Demari: Guzenina-Richardson piirikokouksessa Keuruulla: ”Eteenpäin, vastoinkäymisistä huolimatta”

Demari: Guzenina-Richardson piirikokouksessa Keuruulla: ”Eteenpäin, vastoinkäymisistä huolimatta”  11.11.2009

Maria Guzenina-Richardson puhui viime lauantain piirikokouksessa mm. maahanmuuttajapolitiikasta sekä kritisoi hallituksen joutilaisuutta työllisyystoimenpiteissä. Tuula Peltonen ja Susanna Huovinen peräsivät demareilta yhteistä linjaa kuntien henkilöstön lomautuksissa.

[...]

Kunnille resursseja maahanmuuttajien tukemiseen

Tuttuun tapaan Guzenina-Richardson puhui myös maahanmuuttopolitiikasta. Nykyisten ennusteiden mukaan Suomessa tulee olemaan vuonna 2030 puoli miljoonaa maahanmuuttajataustaista ihmistä. Guzenina-Richardsonin mukaan heidän kielenoppimis-, koulutus-, ja työllistymislukunsa näyttävät huonoilta. Hän peräsikin valtiolta tukea kunnille, jotta nämä voisivat järjestää maahanmuuttajille kunnollisia palveluita.
– Kunnilla on oltava sellaiset resurssit, että maahanmuutajien kielenopetus ja koulutus on mahdollista. Esimerkiksi kouluihin on saatava lisää opinto-ohjausta. Emme enää voi ottaa maahanmuuttajia avosylin vastaan, jos emme voi osoittaa heille riittäviä palveluita. Ja jos jätämme asian ääriryhmille, rasismi nousee, Guzenina Richardson totesi.