keskiviikko 6. tammikuuta 2010

Ilta-Sanomat: Soini uskoo maahanmuuttopolitiikan kiristyvän

Ilta-Sanomat/STT: Soini uskoo maahanmuuttopolitiikan kiristyvän 6.1.2010

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini uskoo, että Sellon ampumatragedia on omiaan vauhdittamaan maahanmuuttopolitiikan kiristämistä.

Soini tulkitsee muun muassa pääministeri Matti Vanhasen ja sisäministeri Anne Holmlundin tulleen perussuomalaisten linjalle vaatiessaan tiukempaa suhtautumista rikollistaustaisten ihmisten oleskelulupiin.

Soini pitää hirvittävän tragedian jälkeen vastenmielisenä jälkiviisastella, miten Sellon ampujan tapauksessa olisi pitänyt menetellä toisin.

-Mutta on selvää, etteivät tämän tyyppiset henkilöt ansaitse kansalaisuutta tai turvapaikkaa, koska ovat toiminnallaan osoittaneet, etteivät ole tähän maahan sopivia.

____________________________________________________

Verkkouutiset/STT: Soini: "Maahanmuuttopolitiikka täysin epäonnistunutta"

Sellon ampumatapauksesta tai mistään muustakaan yksittäisestä tragediasta ei tule vetää liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä maahanmuuttopolitiikasta, sanoo Soini.

Sellon tapauksessa on silti aineksia vauhdittaa uudistuksia, joita Soinin mielestä "täysin epäonnistuneeseen ja lepsuun" maahanmuuttopolitiikkaan on jo kauan kaivattu.

– Uskon, että tähän asiaan tulee nyt kiristyksiä. Me linjasimme jo vaaliohjelmassa vuonna 2007, että vakaviin rikoksiin syyllistyneet turvapaikanhakijat ja maahanmuuttajat, joilla ei ole kansalaisuutta, pitää voida karkottaa maasta.

Aiemmin perussuomalaiset ovat vaatineet maahanmuuttopolitiikkaan kiristyksiä yksin, mutta nyt pääministeri Matti Vanhanen (kesk.), sisäministeri Anne Holmlund (kok.) ja monet muut ovat tulossa perässä perussuomalaisten linjalle, Soini päättelee.

Soini pitää hirvittävän tragedian jälkeen vastenmielisenä jälkiviisastella, miten Sellon ampujan tapauksessa olisi pitänyt menetellä toisin.

– Mutta on selvää, etteivät tämän tyyppiset henkilöt ansaitse kansalaisuutta tai turvapaikkaa, koska ovat toiminnallaan osoittaneet, etteivät ole tähän maahan sopivia.