tiistai 2. helmikuuta 2010

HS: Muslimien verkkosivusto sai presidentin kansainvälistymispalkinnon

Helsingin Sanomat/STT: Muslimien verkkosivusto sai presidentin kansainvälistymispalkinnon 2.2.2010

Muslimeille suunnattu sosiaalisen median verkkosivusto Muxlim Lifestyle Community on saanut tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinnon. Sivuston perusti vuonna 2007 Mohamed El-Fatatry, joka tuli Suomeen opiskelemaan Nokian kansainvälisen maineen houkuttelemana. Yhteisöllä on kymmeniä miljoonia käyttäjiä 190 maassa.

Muut kaksi presidentin kansainvälistymispalkintoa saivat ohjelmistoyhtiö Tekla ja ympäristöalan asiantuntijayritys REACHLaw.

Teklan ohjelmistoja käytetään rakentamisessa, energian jakelussa, yhdyskuntatoimessa ja vesihuollossa. Kansainvälisen liiketoiminnan osuus on 80 prosenttia ja yhtiöllä on asiakkaita lähes 100 maassa. Yhtiö työllistää noin 480 henkilöä, joista 40 prosenttia Suomen ulkopuolella. Liikevaihto oli noin 50 miljoona euroa viime vuonna.

REACHLaw on ympäristöalan asiantuntijayritys, joka toimii linkkinä teollisuuden ja Helsingissä toimivan EU:n kemikaaliviraston välillä. Yhtiö auttaa yrityksiä täyttämään kemikaaliasetuksen asettamat velvollisuudet. REACHLaw on hankkinut 200 asiakasta yli 30 maassa. Liikevaihto oli alkuvuonna 2008 1,4 miljoonaa. Työntekijöitä on 20.