sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Keskipohjanmaa: Thors ei myönnä höllennyksiä

Keskipohjanmaa: Thors ei myönnä höllennyksiä 7.3.2010
MTV3: Thors: Maahanmuuttopolitiikka ei ole höllentynyt

”Aivan ylimitoitettua”, kommentoi maahanmuuttoministeri Astrid Thors (r.) Keskipohjanmaan haastattelussa ”huhuja”, joiden mukaan hänen ministerikaudellaan Suomen maahanmuuttopolitiikkaa olisi höllennetty.

– Meillä on esimerkiksi samat turvapaikkaperusteet lainsäädännössä kuin aikaisemmin.

Joitakin asioita ollaan tiukentamassakin. Esimerkiksi sitä ”mitkä ovat ne henkilötahot, joilla on oikeus perheen yhdistämiseen, jos on saanut suojaa Suomesta”, toteaa Thors.

Ministeri myöntää, että häneen kohdistetun poikkeuksellisen voimakkaan vastustuksen takana saattaa olla myös se, että asioista on päättämässä suomenruotsalainen nainen.

– Valitettavan paljon törkypostia tulee keskustelupalstoille myös silloin, kun keskustellaan kaksikielisyydestä. Ehkä tässä joidenkin ihmisten kaksi – tai kolmekin – vihan kohdetta yhdistyy.

Naistenpäivän tilaisuudessa Kokkolassa lauantaina puhunut Thors on huolissaan ”tuskasta”, jota nuoret naiset kokevat opetuksessa. Hän kummastelee yhteiskuntaa, jossa tytöt pyrkivät pärjäämään koulussa sekä kokevat voimakkaita paineita ja samaan aikaan suuri ryhmä poikia putoaa koulujärjestelmästä. Kumpienkaan syrjäytymiseen ei ole varaa.

_________________________________________________

MTV3: Thors: Maahanmuuttopolitiikka ei ole höllentynyt

Maahanmuuttoministeri Astrid Thors ei myönnä, että Suomen maahanmuuttopolitiikkaa olisi höllennetty hänen ministerikaudellaan. Thorsin mukaan asiasta käyty keskustelu on ollut aivan ylimitoitettua.

Sanomalehti Keskipohjanmaan haastattelussa Thors toteaa, että Suomella on edelleen samat turvapaikkaperusteet lainsäädännössä kuin aikaisemmin. Hänen mukaansa turvapaikkaperusteet ovat joiltain osin jopa tiukentumassa.

Ministeri myöntää, että häneen kohdistetun poikkeuksellisen voimakkaan vastustuksen takana saattaa olla se, että asioista on päättämässä suomenruotsalainen nainen.

– Valitettavan paljon törkypostia tulee keskustelupalstoille myös silloin, kun keskustellaan kaksikielisyydestä. Ehkä tässä joidenkin ihmisten kaksi – tai kolmekin – vihan kohdetta yhdistyy, Thors toteaa.