maanantai 8. maaliskuuta 2010

YLE: Ministeri Thorsin tappouhasta rikostutkinta

YLE Uutiset: Ministeri Thorsin tappouhasta rikostutkinta 8.3.2010

Poliisi on aloittanut rikostutkinnan maahanmuuttoministeri Astrid Thorsia (r.) koskeneesta internetsivulla julkaistusta tappouhkauksesta. Tapausta tutkitaan ainakin toistaiseksi laittomana uhkauksena, kertoo rikosylikomisario Göran Wennqvist keskusrikospoliisista.

Lisäksi poliisi tutkii erikseen ministeri Thorsin nimissä vilpillisesti avattua Facebook-tiliä. Tässä tapauksessa rikosnimikkeeksi voi tulla esimerkiksi herjaus, sillä Suomen rikoslaki ei nykyisellään tunne internetin identiteettivarkautta. Wennqvistin mukaan tämän jutun epäiltyä on kuultu ja hän on myöntänyt tekonsa.

Poliisin tutkinnassa on erikseen myös rasistinen sivusto, jossa Suomen valtiojohdon henkeä uhataan tasavallan presidentistä lähtien. Tämän sivuston tekijä ei ole edelleenkään selvinnyt poliisille.

Keskusrikospoliisi ja valtakunnansyyttäjänvirasto aikoivat vielä maanantaina käsitellä viimeaikaisia uhkauksia tapaamisessaan. Rikosylikomisario Wennqvistin mukaan kyseessä on normaali tutkinnanjohtajan ja syyttäjän välinen keskustelu.

- Meillä menee aikaa lähinnä siihen, että käydään näitä sivujen sisältöjä läpi, Wennqvist toteaa.