keskiviikko 21. huhtikuuta 2010

YLE: Kinnula hakee pakolaisratkaisua ennen kesää

YLE Keski-Suomi: Kinnula hakee pakolaisratkaisua ennen kesää 21.4.2010

Kinnulassa halutaan ratkaisu pakolaisten vastaanottamisesta jo kesän kynnyksellä. Valmistelu noin 30 pakolaisen vastaanottamisesta on edennyt ripeästi. Suhtautuminen kunnassa on kunnanjohtajan mukaan pääosin myönteistä. Soraääniäkin kuitenkin riittää.

Kinnulan valtuusto matkaa loppuviikosta hakemaan pakolaisratkaisulleen evästystä Joensuusta. Valtuustoretkellään päättäjät tutustuvat Joensuun pakolaiskeskukseen ja pakolaisiin, joista osa on Kinnulankin tavoittelemaa kohderyhmää. Pakolaisten kotouttamisen helpottamiseksi Kinnula havittelee erityisesti yksinhuoltajaäitejä lapsineen.

- Se johtava ajatus on nimenomaan, että nämä haavoittuvassa asemassa olevat pakolaiset ovat niitä meidän ensisijaisia pakolaisia, jos heitä Kinnulaan tulee. Etusijalla ovat yksinhuoltajaäidit, sanoo kunnanjohtaja Juha Urpilainen. Hänen mukaansa tällä ryhmällä olisi parempi mahdollisuus kotiutua aidosti Kinnulaan.

- Jos sinne nuorena Kinnulaan tulee, niin varmasti kotiutuminen onnistuu paremmin kuin silloin, jos pari-kolmekymppisenä tulee pieneen maalaiskuntaan.

Vapunjälkeisellä viikolla Kinnulassa järjestetään kuntalaisille aiheesta yleinen tilaisuus. Ratkaisu pakolaisten vastaanottamisesta halutaan Kinnulassa hallituksen käsittelyyn toukokuun puolivälissä ja valtuuston päätettäväksi touko-kesäkuun taitteessa.