sunnuntai 4. huhtikuuta 2010

YLE: Ravintoloita ja autoja vandalisoitiin Joensuun yössä

YLE Uutiset: Ravintoloita ja autoja vandalisoitiin Joensuun yössä 4.4.2010
Karjalainen/STT: Ulkomaalaistaustaisten autoja tärveltiin Joensuun seudulla

Joensuussa ja naapurikunnassa Kontiolahdella puhkottiin pääsiäissunnuntain vastaisena yönä kaikki renkaat kuudesta autosta. Lisäksi yhtä autoa oli vahingoitettu, ja kahden ravintolan ikkunat oli rikottu. Kaikkien autojen omistajat ovat ulkomaalaisia.

Renkaita oli puhkottu Joensuun keskustassa Kirkkokadulla ja Merimiehenkadulla, Rantakylässä, Hukanhaudalla ja Noljakassa. Kirkkokadulla sijaitsevan intialaisen ravintolan ikkunalasit oli särjetty.

Kontiolahden Lehmossa vahingoitettiin yhtä autoa ja hajotettiin pitserian ikkunat. Poliisin mukaan on mahdollista, että tekijöitä sarjassa on ollut useita.

Myös viime viikolla yhden ulkomaalaisen autosta oli puhkottu renkaat Joensuussa.

____________________________________

Karjalainen/STT: Ulkomaalaistaustaisten autoja tärveltiin Joensuun seudulla

Ilkivallantekijät ovat vahingoittaneet ulkomaalaistaustaisten autoja Joensuussa ja Kontiolahdella. Ajoneuvoista on esimerkiksi puhkottu kaikki renkaat. Vahinkoa on tehty kaikkiaan kuuden maahanmuuttajataustaisen autoille, kertoo Pohjois-Karjalan poliisilaitos.

Lisäksi kahdesta ravintolasta on rikottu ikkunalaseja. Toinen ravintoloista sijaitsee Joensuun keskustassa, toinen Kontiolahden Lehmossa. Ainakin Joensuun ravintolan pitäjä on ulkomaalaistaustainen.

Tapauksia tutkitaan vahingontekoina. Poliisi kaipaa havaintoja tapahtuneesta.