perjantai 7. toukokuuta 2010

HS: Unelmien Helsinki -palkinto Refugee Hospitality Clubille

Helsingin Sanomat: Unelmien Helsinki -palkinto Refugee Hospitality Clubille 7.5.2010

Uudenmaankadun vastaan-ottokeskuksessa on säpinää. Joukko asukkaita ja vapaaehtoistyöntekijöitä ryhmittyy valokuvaan Fatos Azemin tekemän piirroksen viereen.

Perjantai-iltana ovat vuorossa juhlat: vastaanottokeskukseen toimintaa järjestänyt Refugee Hospitality Club saa Helsingin Sanomien Nyt-liitteen ja Radio Helsingin Unelmien Helsinki -palkinnon. Se myönnetään joka vuosi ihmiselle tai taholle, joka on tehnyt Helsingistä paremman paikan elää ja asua.

"Kiitos, hyvältä tuntuu", huokaa Refugee Hospitality Clubin ideoija Pauliina Seppälä.

"Tää nyt on tosi pientä mutta ehkä ajattelutapa voisi levitä enemmänkin, että kannustetaan ihmisiä tekemään asioita yhdessä lähiympäristössään."

Refugee Hospitality Clubissa on yhdessä vastaanottokeskuksen asukkaiden kanssa muun muassa lapioitu lunta, kerätty vaatteita, vierailtu päiväkodissa ja tehty taidetta. Kesällä voisi olla pihalla.

"Tyypit, jotka olette kiinnostuneita katutaiteesta, tulkaa ja jeesatkaa!" taideprojektia vetänyt Helena Ertz sanoo ja nauraa.

Futisturnauskin pitäisi järjestää. Palloliitto lahjoitti jo jalkapallot.

"Parasta on, kun kaikki ovat yhtä pihalla: hymyillään ja ujostellaan ja päästään siitä tunnelmasta että 'me täällä avustamme teitä' ", sanoo Seppälä.

Unelmien Helsinki -kunniamaininnan saa tänä vuonna Eat & Joy Maatilatori, ja kiitoksia ropisee kaikille ehdotuksia tehneille lukijoille ja kuulijoille.