tiistai 4. toukokuuta 2010

YLE: Ravintolakahina Oulussa

YLE Oulu: Ravintolakahina Oulussa 4.5.2010
Helsingin Sanomat/STT: Reviirikiista johti joukkotappeluun etnisessä ravintolassa Oulussa

Turkkilaiset miehet kahakoivat tiistain vastaisena yönä Oulussa ravintolatiloista. Illalla puolen yön aikaan tunkeutui kymmenkunta miestä Pakkahuoneenkadulla sijaitsevaan turkkilaisen omistamaan ravintolaan. Poliisin arvion mukaan hyökkäys liittyy turkkilaisten ravintolanomistajien väliseen kiistaan ravintolapaikoista Oulussa.

Ravintolaan tunkeutuneet miehet käyttäytyivät uhkaavasti ja uhkasivat suusanallisesti ravintolan omistajaa ja henkilökuntaa. Miehet olivat myös varustautuneet erilaisilla astaloilla.

Sanallisen uhkailun jälkeen he rupesivat heilumaan astaloiden kanssa, mutta joutuivat peräytymään, kun henkilökunta alkoi heitellä hyökkääjiä kohden juomalaseja.

Hyökkääjät olivat ehtineet poistua ravintolasta ennen poliisin paikalle tuloa. Poliisi on aloittanut asian tutkinnan. Ainakin yhden hyökkääjän henkilöllisyys on poliisin tiedossa ja olettavasti muitakin hyökkääjiä kyetään tunnistamaan. Poliisin arvion mukaan hyökkäys liittyy turkkilaisten ravintolanomistajien väliseen kiistaan ravintolapaikoista Oulussa.

_________________________________________

Helsingin Sanomat/STT: Reviirikiista johti joukkotappeluun etnisessä ravintolassa Oulussa

Turkkilaisten ravintolanomistajien välinen kiista leimahti joukkotappeluksi Oulussa tiistain vastaisena yönä. Kukaan ei loukkaantunut ainakaan suuremmin nujakassa, vaikka esillä oli lyömäaseita ja laseja viskottiin ympäri ravintolasalia.

Poliisin mukaan kymmenkunta turkkilaista miestä tunkeutui puolenyön maissa Pakkahuoneenkadulla olevaan ravintolaan. Erilaisilla astaloilla varustautuneet miehet uhkailivat paikan turkkilaista omistajaa ja henkilökuntaa.

Pian uhkailuvaiheen jälkeen lyömäaseet alkoivat jo heilua ilmassa. Tunkeutujat joutuivat kuitenkin nopeasti perääntymään, kun henkilökunta torjui hyökkäyksen viskomalla juomalaseja.

Poliisien saapuessa paikalle hyökkääjät olivat jo poistuneet. Ainakin yhden astalomiehen henkilöllisyys on kuitenkin saatu selville. Poliisi arvioi, että kahakan taustalla on turkkilaisten ravintolanomistajien välinen reviirikiista ravintolapaikoista.