maanantai 7. kesäkuuta 2010

Turkulainen: Puheenjohtajille sellisiipi

Turkulainen, kolumni: Matti Putkonen: Puheenjohtajille sellisiipi 7.6.2010

Vankilahotelli Nokalle on varattava oma puolueiden puheenjohtajien sellisviittisiipi. Sellisviittisiiven käyttöaste tulee olemaan lähellä sataa prosenttia, mikäli vihreiden esitys eri puolueiden puheenjohtajien vastuista jäsentensä rasismipuheista toteutuu. Vihreiden esityksessä ei kyllä täsmennetä sitä, minkälainen rasismi pitäisi kriminalisoida.

Onko tästä tulossa samanlainen oikeudellinen käsite kuin Neuvostoliitossa valtion vihollisesta? Valtion vihollinen määriteltiin aina näytöstuomioistuimissa. Loppunäytös suoritettiin Kremlin teloituskellarissa.

Onko kriminalisoitua rasismia vaatia, että suomalaisilla työmailla noudatetaan kunkin alan työehtosopimusta kaikkiin työntekijöihin ihonväristä, uskonnosta ja alkuperämaasta riippumatta. Tätä meidän nykyinen lakimmekin kyllä edellyttää, ja tämä pitäisi työministeri Anni Sinnemäen tietää.

Onko kriminalisoitua rasismia vaatia, että jos tänne lähetetylle ankkurilapsi Ibrahamille tulee ikävä perhettään, ostamme Ibrahamille lentolipun ja lähetämme hänet perheensä luokse. Vai pitääkö se toteuttaa niin, ettei sellin ovet taas kolise, että lähettää Ibrahamin kotimaahan suomalaiselle kulttuurille hieman epätyypilliselle perheen14 muulle jäsenelle lentoliput Suomeen ja varaa täältä asunnot ja tukipaketit?

Onko kriminalisoitua rasismia tuomita järjestelmä, jossa pakolaisia lähettävät organisaatiot vaativat jokaiselta pakolaiselta 3000-10000 euroa etumaksua, jotta he pääsisivät suomalaisen sosiaaliturvan piiriin?

Onko rasismia vaatia, että muista EU-maista ei voi tulla Suomeen pakolaisia, jotka nyt kerjäläisinä ovat Stockmannin kulmalla?

Onko myös se kriminalisoitua rasismia, että ihmetellään, mitä me teemme EU:lla jos sen jäsenmaista ei pystytä katkaisemaan pakolaisvirtaa Suomeen?

Vihreiden puheenjohtajan on itse syytä valmistautua eväspussein matkaamaan kohti Nokkaa. Vihreiden ykkösketjuunkin kuuluvat henkilöt syyttävät allekirjoittanutta energia- ja ympäristöpoliittisten lausuntojen pohjalta punaniskaiseksi kapitalistisovinistisiaksi.

Maataloustalousministeri Sirkka-Liisa Anttila on todella järkyttynyt tällaisista lausunnoista, että Putkosta oikeasti voidaan verrata hänen sikatilansa kauniisiin porsaisiin. Se on sikatilallisen kannalta rasismia, että Putkonen ja karsinoissa olevat siat laitetaan samaan kastiin.

Matti Putkonen

Kirjoittaja on Metalliliiton projektityöntekijä.