maanantai 2. elokuuta 2010

YLE: Salo pohtii maahanmuuttaja-asioitaan

YLE Turku: Salo pohtii maahanmuuttaja-asioitaan 2.8.2010

Maahanmuuttajien kotouttamisohjelman uudistus etenee Salossa. Kaupungissa maahanmuuttajia on paljon maahanmuuttajia ja koko maahanmuuttoasian selvittely onkin ollut iso asia kaupungissa jo vuosien ajan.

Salossa on samanaikaisesti meneillään useita monikulttuurisuus- ja kotouttamistyötä kehittäviä hankkeita. Kehittämistyölle on tarvetta, sillä Salon kaupungissa maahanmuuttajien osuus väestöstä on noin 4 %, kun koko maan keskiarvo on 2,7 %.

Uudistetun kotouttamisohjelman tavoitteena on selvitellä maahanmuuton kannalta merkittäviä kysymyksiä, kuten työllisyyttä ja palveluja.

Salon kehityspäällikön Janne Hyvärisen mukaan maahanmuuttoasioiden läpikäyminen kokonaisuutena on ollut Salossa iso asia jo vuosia.

- Tämän uudistetun ohjelman tavoitteena on koota koko asia yksiin kansiin. Isoja kysymyksiä on esimerkiksi juuri työllisyys, sanoo Hyvärinen.

Salo hakenut oppia muilta kaupungeilta

Oppia uusitun Salon kotouttamisohjelman toteuttamiseen on haettu mm. Kotkasta. Tavoitteena on hyödyntää vanhaa ja ideoida uutta.

Laki edellyttää kuntia laatimaan paikallisen kotouttamisohjelman ja suunnittelemaan ja kehittämään toimenpiteitä maahanmuuttajien kotoutumisen edistämiseksi.

Salon kaupunginhallitus käsittelee kotouttamisohjelmansa uudistamista maanantai-illan kokouksessaan.