maanantai 11. huhtikuuta 2011

Nelonen: Aalto-yliopisto hamuaa lisää ulkomaisia opiskelijoita

Nelonen: Aalto-yliopisto hamuaa lisää ulkomaisia opiskelijoita 11.4.2011
Nelosen uutiset (video, 7:00-9:10)

Vuoden ikäinen Aalto-yliopisto haluaa kansainvälistyä yhä enemmän värväämällä ulkomailta sekä opiskelijoita että opettajia.
Aalto-yliopiston uudet uravaihtoehdot houkuttelevat jo tutkijoita ja opettajia. Esimerkiksi Tietotekniikan laitoksen hakuilmoitus tuotti vastikään yli 100 hakemusta maailmalta. Kymmenen vuoden päästä maisteriopiskelijoista puolet on ulkomaalaisia.

- Kokemukseni vertailemalla muita kansainvälisiä yliopistoja on se, että tämän tyyppisiin opiskelijamääriin päädytään, kun pystytään tarjoamaan maailmanluokan opetusta, sanoo Aalto-yliopiston rehtori Tuula Teeri.

Aalto-yliopistossa on opiskelijoita tällä hetkellä 16 000, maisteritason opiskelijoita on 4700. Maisteritutkintoa suorittavista viidennes on muita kuin Suomen kansalaisia. Vuoteen 2020 mennessä kansainvälisiä maisteriopiskelijoita voi olla jo puolet eli lähes kaksi ja puoli tuhatta.

- Meillä on ikääntyvä kansa. Jos haluamme pitää yllä hyvinvointia Suomessa, niin yhteiskuntaamme täytyy jossain vaiheessa täydentää myös kansainvälisillä osaajilla, Tuula Teeri toteaa.

Aalto-yliopisto on nyt vuoden vanha. Se syntyi, kun Helsingin kauppakorkeakoulu, Taideteollinen korkeakoulu ja Teknillinen korkeakoulu yhdistyivät.