perjantai 13. toukokuuta 2011

Aamulehti: Nyrkkeilylupausta uhkaa karkotus Afganistaniin: ”Pelkäämme, että kuolemme siellä kaikki”

Aamulehti: Nyrkkeilylupausta uhkaa karkotus Afganistaniin: ”Pelkäämme, että kuolemme siellä kaikki” 13.5.2011

Tampereen Voimailuseuran nyrkkeilijöihin kuuluva afganistanilainen Bahram Zaher vastasi torstaina puhelimeen alakuloisella äänellä Pietarsaaren poliisin säilössä, jossa hän istuu perheensä kanssa vankina jo 12. päivää.

– Pikkuveli Tarek on tällä hetkellä sairaalassa ja äiti on siellä hänen kanssaan. Isä ja isoveli ovat täällä, sanoo Zaher selvällä, vaikkakin epävarmalla suomen kielellä.

– Istumme täällä, en ole päässyt treenaamaan.

Zaherin mukaan pikkuveli näkee painajaisia, huutaa öisin, eikä pysty syömään eikä puhumaan.

Perheen nuorimman pojan lisäksi myös isää on viety ambulanssilla lääkäriin pariinkin kertaan.

Lisäksi äidin astma vaatii hoitoa.

– Ajattelemme vain sitä, että joudumme lähtemään Afganistaniin. Meillä ei ole siellä asuntoa eikä mitään. Pelkäämme, että kuolemme siellä kaikki.

Bahram Zaheria ja hänen perhettään uhkaa käännyttäminen Afganistaniin. Suomeen 2,5 vuotta sitten tulleen perheen turvapaikkahakemuksen oikeusprosessi on käyty loppuun. Isä, äiti ja kolme poikaa aiotaan viedä Kabuliin.

Toistaiseksi perhe on säilytyksessä Pietarsaaren poliisilaitoksella, jotta maasta poistaminen voidaan panna toimeen.

Bahram Zaherin oleskelulupaa on yritetty kaikin keinoin edistää myös Tampereelta. Häntä varten on toimitettu suositukset Tampereen Voimailuseurasta ja Suomen Nyrkkeilyliitosta. Zaherin on hakenut opiskelupaikkaa Tampereelta ensi syksyksi voidakseen harjoitella täyspainoisesti Tampereen Voimailuseuran Askar Sarsenbayevin valmennuksessa.

Zaher on voittanut miesten SM-hopeaa ja A-junioreiden PM-hopeaa.