tiistai 2. elokuuta 2011

HS: Katainen: Halla-ahon asema perussuomalaisten asia

Helsingin Sanomat/STT: Katainen: Halla-ahon asema perussuomalaisten asia 2.8.2011

Pääministeri Jyrki Kataisen (kok) mielestä on perussuomalaisten omissa käsissä, kuka heitä edustaa eduskunnan hallintovaliokunnan puheenjohtajana. Nykyisen puheenjohtajan Jussi Halla-ahon (ps) asema on kyseenalaistettu tämän nettikirjoitusten takia.

Kataisen mielestä jokainen kansanedustaja on itse vastuussa teoistaan ja koko ajan kansalaisten ja median arvioitavissa.

"Hallituksella on myös tässä valiokunnassa enemmistö ja hallitus vie esityksensä läpi", Katainen sanoi.

__________________________________________


YLE Uutiset: Katainen: Halla-ahon asema on omiensa käsissä

Jussi Halla-ahon (peruss.) asema eduskunnan hallintovaliokunnan puheenjohtajana on perussuomalaisten eduskuntaryhmän sisäinen asia, kertoo pääministeri Jyrki Katainen (kok.). Hän myös sanoo, että Suomessa vihapuheista pitää olla jatkossa entistä tarkempi.

SDP:n puoluesihteeri Mikael Jungner on toivonut Halla-ahon vaihtamista. Pääministeri Jyrki Katainen kuitenkin toppuuttelee.

- Tässä kannattaa ihan lain mukaan edetä. Eli perussuomalaiset päättää, kuka heitä edustaa kunkin valiokunnan johdossa, Katainen toteaa.

Kataisen mielestä jatkossa pitää olla entistä tarkempi vihapuheista, jotka kohdistuvat ihmisyyteen. Hänen mukaansa täysin toinen kysymys on se, mitä mieltä ihmiset ovat politiikan eri osa-alueista. Esimerkkinä Katainen mainitsee maahanmuuttopolitiikan yksityiskohdat.

Halla-ahon kirjoituksiin Katainen ei ole kovin paljon perehtynyt.

- Ihan ohimennen olen lehdistä lukenut. Osa mielipiteistä on varmaan ihan poliittisia. Osa mielipiteistä kohdistuu ihmisyyteen ja niitä minä en hyväksy, Katainen kertoo.