maanantai 1. elokuuta 2011

Maaseudun Tulevaisuus: Vasta-jihadistit kaapeissaan

Maaseudun Tulevaisuus, kolumni: Katja Koljonen: Vasta-jihadistit kaapeissaan 1.8.2011

Helsingin Sanomat tarjosi perjantaina pelottavaa luettavaa. Lehti paljasti, että perussuomalaisten kansanedustaja Jussi Halla-aho toimii aktiivisesti internetin vasta-jihadistisilla sivustoilla. Vasta-jihad on verkosto, joka vihaa eurooppalaista poliittista- ja kulttuurieliittiä, joka on päästänyt muslimit Eurooppaan ja edistänyt siten islamilaistumista.



Lehtihaastattelussa Halla-aho heittäytyi puolustelevaan tyyliinsä "tietämättömäksi" ja väitti, ettei ole tutustunut vasta-jihad -liikkeeseen sen syvemmin. "Vasta-jihad on minulle pelkkä sana, johon olen törmännyt. Gates of Vienna -blogia toki luen silloin tällöin", hän sanoi.

Kuitenkin vasta-jihadistiseen verkostoon lukeutuva Gates of Vienna -niminen sivusto tituleeraa Halla-ahoa kirjeenvaihtajakseen ja kääntäjäkseen. Lisäksi Halla-ahon Scripta-blogin etusivulla on linkki Gates of Viennaan.

Toimittajan tiedustellessa asiasta Halla-aho alkoi kuulemma huutaa, eikä vastannut kysymykseen.

Tällainen ihminen, kenties kaapissa oleva vasta-jihadisti, meillä heiluttaa eduskunnassa hallintovaliokunnan puheenjohtajan nuijaa. Kyseinen valiokunta päättää muun muassa maahanmuuttoon ja aseiden käyttöön liittyvistä laeista.

Jopa murrosikäinen Norjan joukkoammuskelusta selvinnyt lapsi osasi vastikään kiteyttää, että vihaan on vastattava rakkaudella.

Vasta-jihadistien tavoite on täysin päinvastainen. Liike haluaa pysäyttää islamin leviämisen ja ilmeisesti tarkoituksena on saada Eurooppaan sisällissota "alkuperäisten asukkaiden" ja maahanmuuttajien välille.

Sivuston yläreunassa lukee suurin piirtein näin: Wienin taistelussa vuonna 1683 islam oli valmis valloittamaan kristityn Euroopan. Nyt olemme uudessa vaiheessa tässä hyvin vanhassa sodassa.

Siis sodassa? Tosiaan. Norjan järkyttävät tapahtumat voivat valitettavasti olla vasta alkusoitto tässä mielipuolisessa sodassa.

Seuraavaksi ääri-islamistit eli jihadistit keksivät, että Suomen eduskunnassa istuu vasta-jihadisti seuraajineen päättämässä asioista ja soppa on valmis. Toivottavasti suomalaiset junat ja metrot säästyvät pommeilta mahdollisimman pitkään. Kaikki tämä on tietysti asioiden kärjistämistä, mutta silti tuntuu, että meidän on syytä olla peloissaan. Pelon lietsominen on yksi terrorismin päätavoitteista, sillä turvattomuuden tunteen kasvu alentaa väistämättä elämänlaatua.

Monikulttuurisuutta ja islamia vastustava joukkomurhaaja Anders Behring Breivik oli koostanut ideologiansa vasta-jihadistien blogeista. Hänen manifestissaan viitataan myös Halla-ahoon, jonka blogin vieraskirjasta löytyy keskustelua vasta-jihadismista. Siellä julistetaan muun muassa, että kymmenien miljoonien maahanmuuttajien tuonti Eurooppaan johtaa väistämättä suursotaan.

Mietityttää, että millaisissa tapauksissa kansanedustajalle itselleen voidaan jättää oikeus määritellä, millaisia aatteita hänen toimintansa edustaa. Jos joku kansanedustaja jäisi kiinni pedofiilien suosimilla nettisivuilla surffaamisesta, voisiko hän puolustautua toteamalla:

"Pedofilia on minulle vain pelkkä sana, johon olen törmännyt. Joitakin blogeja toki luen silloin tällöin."

Tuskin menisivät selitykset läpi. Teot puhuvat puolestaan.