tiistai 11. lokakuuta 2011

HS: Kaksi uutta epäiltyä terrorismin rahoittamisjutussa

Helsingin Sanomat/STT: Kaksi uutta epäiltyä terrorismin rahoittamisjutussa 11.10.2011

Keskusrikospoliisi epäilee kahta uutta henkilöä terrorismin rahoittamisesta. Epäiltyjä on nyt kaikkiaan neljä.

Molemmat uudet epäillyt ovat ulkomailla. Heistä toinen on Suomen kansalainen.
Poliisin mukaan juttuun liittyy useita henkilöitä, joista osa on ulkomailla. Heidän osuuttaan selvitellään parhaillaan. Poliisi on muun muassa kuullut useita todistajia ja tehnyt kansainvälisiä oikeusapupyyntöjä.

Poliisi vangitsi aiemmin miehen ja naisen epäiltynä terrorismin rahoittamisesta. Miestä epäillään myös terrorismirikokseen värväämisestä. Poliisin mukaan kaksikko tuntee toisensa. Käräjäoikeus vapautti naisen viime perjantaina, mutta mies pysyy yhä vangittuna.

Keskusrikospoliisin mukaan epäillyssä terrorismin rahoittamisessa on kyse pienistä summista, jotka on lähetetty Somaliaan. Värväysepäily liittyy lähinnä Somaliassa toimivaan islamistiseen al-Shabaab -järjestöön.

_______________________________________


Poliisitiedote: Terrorismin rahoittamista koskevassa jutussa kaksi uutta epäiltyä

Poliisi epäilee ainakin kahta uutta henkilöä terrorismin rahoittamisesta kahden aiemman epäillyn lisäksi. Molemmat henkilöt oleskelevat parhaillaan ulkomailla. Toinen heistä on Suomen kansalainen.

Toisen epäillyn tavoittamiseksi tehtiin 5.10.2011 kotietsintä, jonka yhteydessä takavarikoitiin aineistoa. Hän oli poistunut maasta, mutta hänen ei kuitenkaan epäillä pakoilevan rikosprosessia.

Terrorismin rahoittamisesta vangittuna ollut nainen on vapautettu. Hänet on määrätty matkustuskieltoon ja esitutkinta hänen osaltaan jatkuu. Terrorismin rahoittamisesta sekä terrorismirikokseen värväämisestä epäilty mies on edelleen vangittuna.

Juttuun liittyy useita henkilöitä, joista osa on ulkomailla. Heidän osuuttaan rikosepäilyihin selvitetään. Tutkinnassa on tähän mennessä kuultu useita todistajia ja tehty kansainvälisiä oikeusapupyyntöjä.

Tutkinnan etenemisestä tiedotetaan seuraavan kerran aikaisintaan perjantaina 21.10.2011.