keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Kansan Uutiset: Kansanedustaja väläyttää vastaanottokeskusten muuttamista keskitysleireiksi

Kansan Uutiset: Kai Hirvasnoro: Kansanedustaja väläyttää vastaanottokeskusten muuttamista keskitysleireiksi 3.2.2016

Olli Immonen laittaisi rajat turvapaikanhakijoiden liikkumisoikeudelle.

Viime vuoden eduskunnassa lähes tyystin vaiennut, mutta sen ulkopuolella sitäkin enemmän profiloitunut perussuomalaisten Olli Immonen aloitti uuden istuntokauden räväkästi. Tiistaina jättämässään kirjallisessa kysymyksessä hän esittää turvapaikanhakijoiden liikkumisoikeuden rajoittamista häiriöiden ennaltaehkäisemiseksi.

”Yksi ratkaisu turvapaikanhakijoiden aiheuttamien levottomuuksien, häiriöiden ja rikosten estämiseksi olisi turvapaikanhakijoiden liikkumisoikeuden rajoittaminen vastaanottokeskuksiin ja niiden välittömään läheisyyteen, josta ei ole oikeutta poistua ennen myönteisen oleskelulupapäätöksen saamista”, Immonen kirjoittaa.

Tämähän kuulostaa joltain, joka on ennenkin keksitty: suomalaiset rajoittivat liikkumisoikeutta valtaamassaan Itä-Karjalassa 1940-luvulla ja Suomen silloinen liittolainen puolessa osassa Eurooppaa. Menetelmää kutsuttiin keskitysleiriksi.

n

Immonen käyttää keppihevosenaan poliisin viime viikolla julkaisemaa tiedotetta ulkomaalaisten tekemistä rikoksista. Sen hän jättää kokonaan huomiotta, että poliisiylijohtaja Seppo Kolehmaisen mukaan turvapaikanhakijoiden määrän kasvu ei juurikaan näy rikostilastossa.

Immonen kiertää tilastollisen tosiasian puhumalla kansalaisten keskuudessa lisääntyneestä turvattomuudesta. Varmasti se onkin lisääntynyt, koska Immonen muun muassa MV-roskajulkaisun tuella levittää jatkuvasti huhuja, puolitotuuksia ja täysiä valheita turvapaikanhakijoista, heidän parissaan työtä tekevistä ja ulkomaalaisiin kiihkottomasti suhtautuvista.

Immonen hengenheimolaisineen sitä paitsi itse lisää monien kanssaan eri mieltä olevien turvattomuuden tunnetta.

Poliisin mukaan turvapaikanhakijat ovat vaaraksi lähinnä toisilleen, jos yleensä kellekään. Vastaanottokeskuksissa tapahtuvat järjestyshäiriöt ja väkivallanteot ovat tyypillisiä etenkin sellaisissa kohteissa, joissa miesten osuus asukkaista on suuri, Seppo Kolehmainen sanoi.

Olli Immonen lisäisi aloitteellaan vielä painetta kattilaan sulkemalla miehet neljän seinän sisälle. Lisää töitä muutenkin ylikuormitetulle poliisille.

n

Keskitysleirifantasioita elätteli jo viime vuoden puolella europarlamentaarikko Jussi Halla-aho. Suomen nykyisessä ilmapiirissä vartijoista olisi varmasti ylitarjontaa.

Valtiopäivät avataan keskiviikkona. Politiikan joulurauha on tältä erää lopullisesti ohi. Nyt jännitetään sitä, mille tasolle ihmisyyden halveksinnassa näillä valtiopäivillä ylletään. Kuka uskaltaa tehdä kovimmat aloitteet? Ja kuinka tyynesti hallituspuolueissa tähän kaikkeen suhtaudutaan?