lauantai 10. lokakuuta 2009

Pohjalainen: Mikael Lith: Suomi ei ole monikulttuurinen maa

Pohjalainen: Mikael Lith: Suomi ei ole monikulttuurinen maa 10.10.2009

Kiitän RKP-nuorten puheenjohtajaa Oscar Ohlisia hänen vastineestaan (Pohjalainen 3.10.) kirjoitukseeni RKP:n maahanmuuttokannasta. Oli positiivinen yllätys saada asiallinen ja perusteltu vastaus RKP:n edustajalta. En voi kuitenkaan yhtyä Ohlisin kulttuuriromanttisiin näkemyksiin maahanmuutosta.

Suomi ei ole koskaan ollut monikulttuurinen maa eikä Suomesta sellaista tule. Sitä ei kukaan kiellä, etteikö Suomessa olisi aina ollut eri etnisiä ryhmiä. Kuitenkin näitä ryhmiä on edustanut yhteinen kristillis-länsimainen kulttuuri lähes 800 vuotta. Vuoden 1990 jälkeen Suomen maahanmuuttajataustaisten lukumäärä on noussut yli 200 000 henkilöön. Kuitenkaan mitään sekakulttuuria ei ole alkanut muodostua. Pikemminkin maahanmuuttajien ghettoutumisesta sekä syrjäytymisestä on alkanut näkyä hälyttäviä merkkejä.

Kulttuurien sekoittuminen sekä yhteiskunnan monikulturisaatio ei ole onnistunut missään päin Eurooppaa. Saksassa toiselle virkakaudelle valittu liittokansleri Angela Merkel totesi jo 2004 monikulttuurisen kokeilun epäonnistuneen täydellisesti. Lisäksi Ison-Britannian tuleva pääministeri Tory-puolueen David Cameron on luvannut lopettaa työväenpuolueen yhteiskunnan segregaatioon johtaneen monikulttuurisuuspolitiikan. Maahanmuuttoa onkin lähes jokainen Euroopan maa rajoittanut viime vuosien aikana paitsi RKP:n esikuva Ruotsi.

Perussuomalaiset eivät kannata syrjivää maahanmuuttopolitiikkaa kuten Ohlis väittää. Kuitenkin haluamme välttää vanhojen EU-maiden virheet siirtolaisuudessa. Lähes poikkeuksetta nämä virheet liittyvät humanitaariseen maahanmuuttoon. Voimme ratkaista ongelman asettamalla kansainvälisen suojelun myöntämisen minimikriteerit tarpeeksi korkealle, mikä karsii turvapaikkashoppailijat. Tämä edellyttää Thorsin ajaman humanitaarisen suojelun kategorian poistamista ulkomaalaislaistamme. Lisäksi perheenyhdistäminen on rajattava vain ydinperheeseen sekä asetettava selkeät tulo- sekä kielitaitovaatimukset varsinkin puolisoiden maahantuloon. Näin on tehty mm. Tanskassa, Saksassa sekä Hollannissa. Puolisoiden perheenyhdistämisessä ei ole usein kyse rakkaudesta. Kyse on pikemminkin tietoisesta halusta tuoda puoliso vanhempiensa tai isovanhempiensa alkuperämaasta, joka on hyvin negatiivista integraation kannalta.

RKP:n maahanmuuttovisio johtaa yhteiskunnan polarisaation sekä maahanmuuttajien segraatioon. Silmät sulkemalla sekä kaikki ovet ja ikkunat maahanmuutolle avaamalla kärsivät kaikki. Suomen tulevaisuuden kannalta tämä olisi anteeksiantamaton teko.

Mikael Lith
EP:n Perussuomalaisnuorten pj.Vaasa