tiistai 9. maaliskuuta 2010

HS: Veltto Virtasen rasistinen show hämmensi persujen risteilyllä

Helsingin Sanomat: Veltto Virtasen rasistinen show hämmensi persujen risteilyllä 9.3.2010
Helsingin Sanomat: Veltto Virtanen uhkasi oikeustoimilla, Halla-aho puolustaa HS:n uutisointia
Aamulehti: Veltto vie rasismijutun tutkittavaksi
Aamulehti: Risteilyllä ollut perussuomalainen: "Vanhemmilla miehillä on erilaiset käytöstavat"
Aamulehti: Oliko Velton Hottentottilaulu rasistinen? - Kuuntele itse
Kaleva: Halla-aho pitää Virtasen esitystä nolona

Svenska YLE: Sannfinländsk show stoppades på Viking Gabriella
SVT: Rasistisk show på Finlandsfärja stoppades
HBL: Viking stoppade "Veltto"
Vasabladet: Partiet som gör ett mordhot till ett politiskt narrspel 10.3.2010
Aamulehti: Veltto-kohu jatkuu: Halla-Aho nolostui esityksestä - kuuntele itse laulu!
Iltalehti/Pikkutakki: Tohtorihotti 13.3.2010

Perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokkaiden koulutusristeily Ruotsiin toi Viking Gabriellalle viikonloppuna kolmesataa puolueaktiivia.

Toisen päivän illanvieton yllätysohjelmassa kansanedustaja Pertti "Veltto" Virtasen erikoinen show herätti hämmennystä laivan henkilökunnassa ja riemua puolueväen keskuudessa.

Muusikkotaustaisen Virtasen esitys oli poukkoilevaa yksinpuhelua, jossa hän kertasi saavutuksensa levylaulajana, läänintaiteilijana ja jääkiekkojoukkueen henkisenä valmentajana.

Yleisö nauroi, kun Virtanen vaihtoi kappaleiden alkuperäisiä sanoja astridiksi tai thorsiksi. Maahanmuuttoministeri Astrid Thors (r) on ollut maahanmuuttokriitikoiden hampaissa ja jopa tappouhkausten kohteena viime aikoina.

Risteily-yleisö yltyi lyömään tahtia Virtasen esittämässä Hottentottilaulussa: "Asui kerran Afrikassa Chickadua-joella / pikkupoika Huua Kotti musta, kuin pesty noella. / Ei ollut puettu Kallen tavoin, / kulki melkein paljain navoin."

Kesken esityksen sähköt katkesivat.

"Sensuuri iskee! Menkääs katsomaan, minkä värinen mies siellä on puikoissa", Virtanen viittoili äänipöydän suuntaan.

Yleisö ulvoi naurusta.

M/S Gabriellan risteilyemäntä seurasi esitystä vaivaantuneena. Vikingin kevään teemana on Etelä-Afrikka. Risteilyemäntä kaappasi mikrofonin ja vakuutti, että Vikingin laivoille ovat kaikki kansallisuudet tervetulleita.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ei ollut Virtasen shown aikaan enää mukana laivalla.

____________________________________

Helsingin Sanomat: Veltto Virtanen uhkasi oikeustoimilla, Halla-aho puolustaa HS:n uutisointia

Kansanedustaja Pertti "Veltto" Virtanen kertoo harkitsevansa oikeustoimia Helsingin Sanomia vastaan. Virtanen kimmastui Helsingin Sanomien nettisivujen uutisotsikosta, jossa kuvattiin hänen esiintymistään Viking Linen Ruotsin lautalla rasistiseksi.

"Minunhan syytetään rikkovan lakia", Virtanen sanoo Iltalehden nettisivustojen mukaan.

Kansanedustaja Pertti Virtanen esiintyi perussuomalaisten seminaariristeilyn iltatilaisuudessa M/S Gabriellan yökerhossa. Hän lauloi lastenlaulun Hottentotti, jonka riimeihin Virtanen ujutti mukaan maahanmuuttoministeri Astrid Thorsin nimen.

Kun Viking Linen risteilyemäntä sammutti valot ja ilmoitti tilaisuuden päättyneen, Virtanen ihmetteli, "minkä värinen ihminen oli puikoissa".

Iltalehden nettisivuilla Virtanen selitti kommentissaan vain ihmetelleensä, punasteliko sähköt katkaissut henkilöstön jäsen. Hän myös kertoi Iltalehdelle, että laulun aikana "tummat lapset" tanssivat yleisössä ja kansanedustaja heidän mukanaan.

Virtanen kertoi harkitsevansa, viekö Helsingin Sanomien nettisivujen uutisoinnin lakitupaan.

"Mietin tässä, vienkö asian käräjille. Julkisen sanan neuvosto kun ei tunnu riittävän."

Perussuomalaisten Jussi Halla-aho puolustaa HS:n uutisointia maahanmuuttokriitikoiden Homma-forumilla.

"Velton esitys oli aivan h...n nolo. Nähdäkseni kaikki mamukriittisesti profiloituneet poistuivat paikalta. Roikkupöksyisiä, isomahaisia ja perskännisiä, seuraavissa eduskuntavaaleissa oman ilmoituksensa mukaan ziljoona ääntä kokoavia varavaltuutettuja oli häiriöksi asti", Halla-aho kirjoittaa.

_______________________________________

Aamulehti: Veltto vie rasismijutun tutkittavaksi

Kansanedustaja Pertti "Veltto" Virtasen (ps, sit.) esitti viime viikonloppuna Viking Gabriellalla lauluja, joita syytetään nyt rasistisiksi.

Perussuomalaiset järjestivät koulutusristeilyn, jonka aikana puitiin muun muassa maahanmuuttoministeri Astrid Thorsin (r) suhdetta perussuomalaisiin.

Illan päätteeksi Virtanen hyppäsi lavalle. Yhdessä laulussa hän teki pilaa Thorsista. Toisessa, Hottentottilaulussa, hän lauloi mustasta pikkupojasta Afrikassa.

Viking Linen risteilyemäntä keskeytti esityksen sulkemalla äänentoiston.

- Sensuuri iskee! Menkääs katsomaan, minkä värinen mies siellä on puikoissa, Virtanen huudahti.

Hän sanoo Aamulehdelle, ettei esiintymisessä ollut lainkaan kyse siitä, millaiseen sävyyn Helsingin Sanomat uutisoi tapauksesta eilen. Hän kertoo haastavansa HS:n Julkisen sanan neuvostoon jutun johdosta.

Virtanen sanoo, että ilmaisu "minkä värinen mies" tarkoitti punastumista ja oli viittaus eduskunnassa aiemmin sattuneeseen kähinään, jonka yhteydessä puhemies Sauli Niinistö (kok) punasteli.

Hottentottilaulua Virtanen pitää puolestaan asiallisena lastenlauluna ja esiintymistään muutenkin harkittuna.

Mitä mieltä Jussi Halla-Aho on Velton esityksestä? Entä Kuinka Veltto itse kommentoi esiintymistään? Lue juttu kokonaisuudessan keskiviikon Aamulehdestä

________________________________________

Aamulehti: Risteilyllä ollut perussuomalainen: "Vanhemmilla miehillä on erilaiset käytöstavat"

Espoon perussuomalaisten sihteeri Simon Elo, 23, joka oli viikonloppuna mukana puolueensa koulutusristeilyllä, ei ymmärrä Pertti "Veltto" Virtasen esiintymistä risteilyillan päätteeksi.

Hänen mielestään Virtasen laulama Hottentottilaulu ei ole sinällään rasistinen. Elo sanoo kuitenkin, että asiayhteys oli nyt väärä. Taitelija-Virtasen olisi ollut hänen mielestään hyvä huomata, että on myös poliitikko-Virtanen. Kun paikalla oli Helsingin Sanomien toimittaja Miska Rantanen, oli vain ajan kysymys, milloin tapaus on lehdessä.

- Tuntuu, että vanhemmilla miehillä on useissa puolueissa erilaiset käytöstavat kuin nuorilla, Elo harmittelee ja sanoo viittaavansa Pertti Virtaseen, keskustan Matti Vanhasen naisseikkailuihin sekä kokoomuksen Ilkka Kanervan tekstiviestikohuihin.

Elo arvioi, että kokonaisuutena perussuomalaisten risteily oli mukava tapahtuma, ja häiriöt jäivät vähäisiksi.
_______________________________________

Aamulehti: Oliko Velton Hottentottilaulu rasistinen? - Kuuntele itse

Kansanedustaja Pertti "Veltto" Virtasen (ps, sit.) esitti viime viikonloppuna Viking Gabriellalla lauluja, joita syytetään nyt rasistisiksi.

Virtanen esitti risteilyllä muun muassa Hottentottilaulun, joka on suomalaisten lastenlaulujen klassikoita. Sen on alunperin sanoittanut suomeksi toinen Virtanen, eli Jukka Virtanen, kaikkien tuntema viihteen monitoimimies.

Veltto Virtanen ei keksinyt Hoittentotti-laulun esittämistä aivan tyhjästä perussuomalaisten kiertueella. Se kun kuuluu hänen vanhaan ohjelmistoonsa.

Yksi suomalaisen rokin eittämättömiä ikuisia klassikoita on Veltto Virtasen ja Moog Konttisen luotsaaman Virtanen-yhtyeen esikoislevy "Haloo". Kyseiseltä levyltä löytyy Hottentotin raivokas levytetty versio. Joten Virtasen versio ei varmasti ollut pelkkää provokaatiota, vaikka julkisuudessa sellainen vaikutelma on saattanut tulla.

Onko kappale mielestäsi rasistinen? Kuuntele ja kommentoi.
_______________________________________

Kaleva: Halla-aho pitää Virtasen esitystä nolona

Perussuomalaisten helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu Jussi Halla-aho pitää kansanedustaja Pertti "Veltto" Virtasen yllätysesitystä puolueen laivaristeilyllä viikonvaihteessa nolona. Paluumatkalla Tukholmasta Helsinkiin Virtanen esitti illanvietossa sunnuntaina Hottentotti-laulun, hän myös vitsaili suomenruotsalaisista samoin kuin koulutustilaisuudessa.

Risteilyemäntä lopetti esityksen ja kertoi, että laivaristeilylle kaikki ovat tervetulleita. Virtanen ihmetteli, minkä värinen ihminen katkaisi valot.

Halla-aho kirjoittaa tiistaina Homma-forumin kommentissaan, että piti Virtasen esitystä nolona.

"Nähdäkseni kaikki mamukriittisesti profiloituneet poistuivat paikalta ja lähtivät kuuntelemaan zulujen ksylofonibändiä", Halla-aho toteaa.

Virtanen puolestaan arvioi Uudessa Suomessa pitävänsä "täysin rasistina sitä tyyppiä joka tuli keskeyttämän esityksen".

Viking Linen viestinnästä vastaava Tuomas Nylund perusteli Uudelle Suomelle esityksen keskeyttämistä sillä, että kaikilla täytyy olla mahdollisuus nauttia risteilystä ilman, että tällaista tapahtuu. Myös esitykselle varattu aika oli Nylundin mukaan jo loppunut.

Perussuomalaisten kanssa samalla risteilyllä oli mukana runsaasti Irakin kurdeja, jotka kävivät äänestämässä Tukholmassa Irakin parlamenttivaaleissa.

Virtanen kertoi harkitsevansa oikeustoimia Helsingin Sanomia kohtaan, jonka nettisivun otsikointia hän piti rasistisena.

________________________________________

Svenska YLE: Sannfinländsk show stoppades på Viking Gabriella

På Sannfinländarnas Stockholmskryssning i helgen stoppades partiets egen underhållning - showen blev för rasistisk. Det sjöngs om hottentottar och det gjordes narr av migrationsminister Astrid Thors. Viking Line tar avstånd från showen.

På samma fartyg fanns omkring 600 irakier som var på väg till Sverige för att rösta i det irakiska valet. Sannfinländarna fanns representerade av omkring 300 personer och stod för sin egen underhållning.

En av artisterna var riksdagsmannen Pertti "Veltto" Virtanen (Sannf) som i sin show bytte ut ord i sångtexter mot antingen Thors eller Astrid och framförde Hottentottvisan. Det gick så långt att showen fick avbrytas av personalen. - Underhållningen fick rasistiska inslag, säger Johanna Boijer-Svahnström, informationschef vid Viking Line.

Gliring åt finlandssvenskarna

Fartygets kryssningsvärdinna följde besvärad med showen och Hottentottvisan, rapporterade Helsingin Sanomat i ett referat från kryssningen. Viking Line har som bäst Sydafrika som tema ombord på sina fartyg. Värdinnan ansåg sig vara tvungen att gripa mikrofonen och försäkra att alla nationaliteter är välkomna på Viking Lines fartyg.

Mitt i Virtanens show bröts strömmen. Virtanen klagade på censur och frågade sig vilken hudfärg det är på mannen i kontrollrummet. Publiken tjöt av skratt, enligt referatet i HS.

Virtanen säger i en kommentar till Uusi Suomi att det var en kvinnlig styrman som kom och avbröt hans show. Enligt Virtanen är denna person helt och hållet en politisk rasist. - Hon är säkert en finlandssvensk eller något sådant, säger han.

Johanna Boijer Svahnström är besvärad och tar avstånd från händelsen. - På Viking Line har vi omkring 70 nationaliteter som åker på våra fartyg årligen. Vi har alltid varit hela folkets flotta och godkänner inga rasistiska påhopp, säger hon.

Kurder blev förolämpade

Under kryssningen ska en äldre manlig partiaktivist från Muurame enligt HS ha skrikit grova förolämpningar åt medpassagerare med kurdisk bakgrund och fortsatt med att referera Finlands främsta framgångar i vinterkriget.

Boijer-Svahnström betonar det personliga ansvaret. - Var och en måste titta på sig själv och se hur man beter sig. Det gäller inte bara på fartyg, utan även på land.

Vad händer om Sannfinländarna kommer tillbaka och gör en liknande show igen?
- Vi får väl informera dem om att något liknande inte är acceptabelt. Jag tror nog att de tog lärdom av det här också.

Hur tror du att de över 600 irakier som fanns på båten kände sig om de hörde showen?
- Jag har inte alla detaljer om det som skett, men jag vet att Sannfinländarna hade en privat tillställning som var öppen för alla. Jag har inte fått några reaktioner från irakierna ännu, säger Johanna Boijer-Svahnström.

Halla-aho tar avstånd

Riksdagsman Virtanen överväger nu att göra en rättssak av Helsingin Sanomats referat från kryssningen. Virtanens partikamrat Jussi Halla-aho försvarar däremot personalen på Viking Gabriella som ingrep.

Halla-aho skriver på det invandrarkritiska nätforumet Homma att HS-redaktören som skrev referatet är en saklig person och att Virtanens uppträdande var synnerligen genant.

________________________________________

SVT: Rasistisk show på Finlandsfärja stoppades

Besättningen på Finlandsbåten Viking Gabriella stoppade i helgen underhållningen ombord. Den var rasistisk och olämplig, hette det.

Underhållningen ingick i det lilla finländska främlingsfientliga partiet Sannfinländarnas Stockholmskryssning, rapporterar tidningen Helsingin Sanomat enligt Rundradion.

En av artisterna var riksdagsmannen Pertti "Veltto" Virtanen (Sannf), som uppträdde med Hottentottvisan och samtidigt gjorde narr av immigrationsminister Astrid Thors från Svenska folkpartiet. Publiken jublade, skriver tidningen.

Värdinnan ingrep

HS skriver att fartygets kryssningsvärdinna besvärades av showen. Tidningen påpekar att Viking Line just för tillfället har Sydafrika som tema ombord på sina fartyg. Värdinnan ansåg sig vara tvungen att gripa mikrofonen och försäkra att alla nationaliteter är välkomna på Viking Lines fartyg.

Mitt i Virtanens show bröts strömmen. Virtanen klagade på censur och frågade sig vilken hudfärg det var på mannen i kontrollrummet. Publiken tjöt av skratt, rapporterar HS.

Virtanen säger i en kommentar till tidningen Uusi Suomi att det var en kvinnlig styrman som kom och avbröt hans show. Enligt Virtanen är denna person helt och hållet en politisk rasist.

"Säkert finlandssvensk"

- Hon är säkert en finlandssvensk eller något sådant, säger Virtanen till Uusi Suomi.

Till saken hör att Astrid Thors den senaste tiden utsatts för förtäckta mordhot med rasistisk profil bland annat på Facebook. Hon har också utsatts för id-kapning på Facebook. I början av februari krävde Sannfinländarna hennes avgång. Bakgrunden anses vara hennes frispråkighet i migrationsfrågor.

I riksdagsvalet 2007 fick Sannfinländarna 4,1 procent av rösterna och fem mandat. Nyligen väckte partiets ungdomsförbund uppseende genom att kräva ett finländskt minaretförbud.

_____________________________________________

HBL: Viking stoppade "Veltto"

Sannfinska riksdagsmannen Pertti "Veltto" Virtanens rasistiska sånger och påhopp blev för mycket för Viking Line. Kryssningsvärdinnan släckte ljusen och drog ut stöpseln.

Sannfinska riksdagsmannen Pertti "Veltto" Virtanens rasistiska sånger och påhopp blev för mycket för Viking Line.

Virtanen uppträdde med bland annat den öppet rasistiska "Hottentott-visan" och drev med finlandssvenskarna i samband med sannfinländarnas kryssning på m/s Gabriella under veckoslutet.

– I slutet av föreställningen kom han med rasistiska påhopp och då avbröt vi honom säger informationschef Johanna Boijer-Svahnström på Viking Line.

Boijer-Svahnström klassificerar riksdagsmannens uppträdande som ett "ordningsproblem".

– Vi kan ha upp till 70 nationaliteter ombord på våra båtar och vi godkänner inga rasistiska påhopp. Punkt slut, fastslår Boijer-Svahnström.

– Det var inte bara "Hottentott-visan", han kom med många andra dumma kommentarer också.Vi har fått negativa kommentarer av andra passagerare.

På samma kryssning som sannfinländarnas invandrarkritiker, vicefullmäktigemedlemmar och deras ledargarnityr fanns också 600 irakier som var på väg till Stockholm för att rösta i sitt hemlands parlamentsval. Röstningen kunde inte genomföras i Finland.

– Dessutom fanns det gott om andra nationaliteter ombord, säger Boijer-Svahnström.

Virtanen uppträdde på fartygets nattklubb i samband med partiets seminarium.

När Vikings kryssningsvärdinna fick nog och släckte strålkastarna hade Virtanen, enligt Helsingin Sanomat, till en del av publikens förtjusning undrat "vilken färg människan bakom spakarna kan tänkas ha".

HS uppmärksammade Virtanens jippo vilket retade upp riksdagsmannen, som enligt Iltalehti överväger att dra HS inför rätta.

Sannfinländarnas invandrarkritiska stadsfullmäktigemedlem Jussi Halla-aho är skarpt kritisk. Han skriver på ett webforum att "Velttos uppträdande var alldeles helvetes pinsamt. Enligt min uppfattning avlägsnade sig alla invandrarkritiskt profilerade sig från platsen. Stormagade, asberusade vicefullmäktigemedlemmar med gällivarehäng som enligt egen utsago tänker samla ziljoner röster i nästa riksdagsval fanns däremot till lust och leda".

Sannfinländarnas ledare Timo Soini var inte ombord när incidenten ägde rum.

Stefan Lundberg

___________________________________________________

Vasabladet/Kenneth Myntti: Partiet som gör ett mordhot till ett politiskt narrspel

Tveeggat. Utöver en juridisk sida har mordhotet på minister Astrid Thors en politisk sida, som tacklas på olika sätt.

Samhällslivet antar nya former. Ett uttalat mordhot mot en minister skulle för några år sedan ha lett till skärpta säkerhetsåtgärder, men det ökade bruset på den ansiktslösa webben har gjort oss luttrade.

Vissa tycker att en hatfylld Facebookgrupp och en falsk bloggprofil ska bemötas med en axelryckning och att en polisanmälan gör mer skada än nytta.

De har fel.

Se det så här:

Kultur- och idrottsministern Stefan Wallin (SFP) förärades den första, falska bloggprofilen redan för flera år sedan. Men trots att ärendet uppmärksammades offentligt hände ingenting.

Det var först efter att Astrid Thors polisanmälde Facebookgruppen vid namn Jag är redo att sitta inne några år för mordet på Astrid Thors som det började ske saker. Biträdande riksåklagaren kopplades in, polisen startade förundersökning medan inrikesministeriet började utreda huruvida identitetsstölder på internet borde kriminaliseras.

Plötsligt gick det upp för tjänstemännen att lagstiftningen ligger hopplöst efter den svindlande, tekniska utvecklingen. I systemet finns en inbyggd gummisnoddeffekt, som kan minimeras genom konkreta åtgärder av typ en polisanmälan.

Om den etiska självregleringen inom de sociala medierna hade fungerat hade Astrid Thors inte behövt polisanmäla, men eftersom den bevisligen inte gör det fanns inget annat alternativ. Formellt juridiskt, alltså.

Sedan har den här affären också en politisk-moralisk sida. Eftersom dödshot självklart inte har något i politiken att göra borde det - precis som Stefan Wallin (SFP) har sagt - ligga i varje ansvarskännande partiordförandes intresse att skapa en front mot den här typen av övertramp i yttrandefrihetens namn.

Kristdemokraternas ordförande Päivi Räsänen har fördömt mordhotet, likaså Centerns ordförande Matti Vanhanen, men inte den partibas, som av förekommen anledning skulle ha störst orsak till det - Sannfinländarnas ordförande Timo Soini. Det här med tanke på att initiativtagaren till Facebookgruppen har konstaterats vara en sannfinländsk kommunpolitiker från Tavastland.

Vad har då Timo Soini gjort i stället?

Jo, enligt gårdagens nummer av Helsingin Sanomat har Sannfinländarna hållit skolningsseminarium ombord på Viking Gabriella med Hottentottsång och monologer av underhållaren Pertti "Veltto" Virtanen.

Enligt reportaget passade Virtanen på att byta ut en del av orden i låttexterna till "astrid" och "thors". Spektaklet avbröts sedermera av kryssningsvärdinnan, som med anledning av det aktuella Vikingtemat Sydafrika var pinsamt berörd av Hottentottsången.

Alltså behöver ingen förvänta sig något fördömande från Sannfinländarnas och Soinis sida. Det partiet omsätter i praktiken den pyrande rasismen och svenskhatet i de djupa folkleden till politisk kraft.

Det är en politisk omoral, som inte borde beredas plats i maktens salonger.

________________________________________

Aamulehti: Veltto-kohu jatkuu: Halla-Aho nolostui esityksestä - kuuntele itse laulu!

Kansanedustaja Pertti "Veltto" Virtasen (ps, sit.) esiintymisestä Viking Gabriellalla noussut kohu jatkuu. Nyt tunnettu perussuomalainen Jussi Halla-Aho tuomitsee Virtasen esiintymisen.

Hän esitti Hottentottilaulun, jota syytetään nyt rasistisiksi.

Perussuomalaisten koulutusristeilyllä esiintynyt Virtanen teki yhdessä laulussa pilaa Astrid Thorsista. Toisessa, Hottentottilaulussa, hän lauloi mustasta pikkupojasta Afrikassa.

Viking Linen risteilyemäntä keskeytti esityksen sulkemalla äänentoiston.

- Sensuuri iskee! Menkääs katsomaan, minkä värinen mies siellä on puikoissa, Virtanen huudahti.

Hän sanoo Aamulehdelle, ettei esiintymisessä ollut lainkaan kyse siitä, millaiseen sävyyn Helsingin Sanomat uutisoi tapauksesta eilen. Hän kertoo haastavansa HS:n Julkisen sanan neuvostoon jutun johdosta.

Virtanen sanoo, että ilmaisu "minkä värinen mies" tarkoitti punastumista ja oli viittaus eduskunnassa aiemmin sattuneeseen kähinään, jonka yhteydessä puhemies Sauli Niinistö (kok) punasteli.

Hottentottilaulua Virtanen pitää puolestaan asiallisena lastenlauluna ja esiintymistään muutenkin harkittuna.

Omat koirat purevat

Yksi näkyvimmistä perussuomalaisista, Helsingin kaupunginvaltuutettu Jussi Halla-aho tuomitsi esityksen tuoreeltaan Hommaforum-keskustelupalstalla.

- Velton esitys oli aivan he-tin nolo. Nähdäkseni kaikki mamukriittisesti profiloituneet poistuivat paikalta, Halla-aho kirjoittaa.

Risteilyllä ollut Espoon perussuomalaisten Simon Elo, 23, ei ymmärrä Virtasen esiintymistä.

- Tuntuu, että vanhemmilla miehillä on useissa puolueissa erilaiset käytöstavat kuin nuorilla, Elo harmittelee.

Velton ohjelmistossa jo 1970-luvulla

Veltto Virtanen ei keksinyt Hottentotti-laulun esittämistä aivan tyhjästä. Se kun kuuluu hänen vanhaan ohjelmistoonsa.

Yksi suomalaisen rokin eittämättömiä ikuisia klassikoita on Veltto Virtasen ja Moog Konttisen luotsaaman Virtanen-yhtyeen esikoislevy "Haloo". Kyseiseltä levyltä löytyy Hottentotin raivokas levytetty versio.

Joten Virtasen versio ei varmasti ollut pelkkää provokaatiota, vaikka julkisuudessa sellainen vaikutelma on saattanut tulla. Klassikoksi nousseen lastenlaulun on sanoittanut toinen Virtanen, viihteen monitoimimies Jukka Virtanen.

Onko kappale mielestäsi rasistinen? Kuuntele kappaleen vanha versio vuodelta 1961 ja kommentoi.

______________________________________________________

Iltalehti/Pikkutakki: Tohtorihotti

Asui kerran Helsingissä, Eiran hienostokulmilla tohtorihotti Halla-aho, eduskuntaan ehdolla.

Pyysi rahaa tiskin alta, bongas roikkupöksyt laivalta. Nolostui Velton laulusta Hotti vaikka blogissa mamuja kurmotti.

Ylle kirjatut säkeet ovat paljon velkaa Jukka Virtaselle, jonka kynästä alkuperäinen Hottentotti-taulu on. Vanhassa lastenlaulussa on niin paljon voimaa, että se ravistelee aikuisia yhä.

Kansanedustaja Pertti Veltto Virtanen esitti Hottentotti-laulun perussuomalaisten risteilyllä. Harva pääsi kuulemaan, mutta Jussi Halla-ahon mukaan "Velton esitys oli aivan helvetin nolo".

Kansanedustajaehdokas Halla-aho ja muu persuälymystö pakeni paikalta. Kuulijoiksi jäi vain persujen äijäsiipi. "Roikkupöksyisiä, isomahaisia ja perskännisiä", kuvaili heitä Halla-aho.

Ero tuli selväksi. Roikkupöksyt ja tohtori eivät samaan sakkiin mahdu. Slaavilaisten kielten tohtori tuskin kauaa vanhenee Timo Soinin isomahapuolueessa. Jos eduskuntaan pääsee.

Soini tuskailee, että joutuu jatkuvasti tilille perussuomalaisten toilailuista. Soini vertaa itseään MediHeliin, jonka hälytetään joka hätään. Parempi vertaus on kieron lipevä käytettyjen autojen kauppias, joka myy muiden hylkäämiä autoja. Vastuu loppuu, kun ehdokkaan perävalot katoavat Soinin näkyvistä.

Esimerkiksi kommodori Seppo Kanerva on kiertänyt ennen persuja kokoomuksen, keskustan ja liberaalit. Veltosta näkee päälle, että tämän nuorisomallin parhaat kilometrit kiidettiin jo 1980-luvulla.

Halla-aho avasi jo kampanjansa. Rahankeräyslupaa ei ole. Tohtorihotti kuitenkin ilmoitti, että tuesta voidaan sopia tiskin ali. Maahanmuuton tohtori Hottentotti aikoo panna kuriin kuin SMP:n Urpo Leppänen aikanaan työttömyyden. Senhän piti Urpolta hoitua kuudessa kuukaudessa.

Cokis-pääministeri Matti Vanhanen onnistui jättämään itsestään maidon jälkimaun. Tämä kaverihan tunnustautui pari vuotta sitten virvoitusjuomien ystäväksi ja erityisesti sokerittoman Coca-Colan Zeron lipittäjäksi.

Kepulaiset maidontuottajat kihisivät raivosta, kun oma mies ryhtyi cokismannekiiniksi. Vaalien lähestyminen teki Matista maitopojan. Hän lähti kampanjoimaan Valion maidon palauttamiseksi Nurmijärven osuuskaupan hyllylle. Eikä enää voi kukaan sanoa, että Matti olisi hävinnyt kaikki kampanjansa.