keskiviikko 12. toukokuuta 2010

Aamulehti: Al-Qaida-terroristi opetti Suomessa säännöllisesti

Aamulehti: Al-Qaida-terroristi opetti Suomessa säännöllisesti 12.5.2010
Helsingin Sanomat: Suomessa opettanut muslimi saamassa terrorismituomion Britanniassa

Helsingin Töölössä Koraania vuosien ajan opettanut 23-vuotias mies on joutumassa terroristirikoksista vankilaan Britanniassa, uutisoi Ilta-Sanomat keskiviikon painetussa lehdessään.

Mies tunnusti rikokset oikeudessa maanantaina. Mies myönsi olevansa Al-Qaidan jäsen ja etsineensä terroristijärjestölle tukijoita. Hän myös tunnusti muun muassa lietsoneensa terroristitekoja.

Pakistanilaissyntyinen mies pidätettiin vuonna 2008, kun hän oli matkalla Suomeen helsinkiläisen muslimiyhteisön vieraiksi.

Mies veti säännöllisesti paastonajan rukouksia Helsingissä Suomen Islamkeskuksessa.

Kun mies pidätettiin matkalla Suomeen oli hänellä mukanaan muun muassa Al-Qaidan tuottama video Lontoon vuoden 2005 itsemurhaiskuista.

- Hän otti Suomeen mukaansa kaiken tarvittavan värväämistä ja käännyttämistä varten, syyttäjä sanoi oikeuden aiemmassa istunnossa Blackburn Citizen-lehden mukaan.

___________________________________________________

Helsingin Sanomat: Suomessa opettanut muslimi saamassa terrorismituomion Britanniassa

Pääministereiden murhalla uhannut muslimimies on joutumassa vankilaan terrorismirikoksista Britanniassa.

23-vuotias mies myönsi maanantaina Manchesterin alioikeudessa esiintyneensä terroristiverkosto al-Qaidan Britannian johtajana ja keränneensä terrorismiin liittyvää materiaalia. Häntä syytettiin yllyttämisestä Britannian entisten pääministerien Gordon Brownin ja Tony Blairin murhaan, mutta tämän syytteen mies kiisti.

Brittiviestimet uutisoivat oikeudenkäynnistä laajasti tiistaina.

Ilta-Sanomien mukaan mies oli ennen pidättämistään vieraillut vuosien ajan Suomen Islam-keskuksessa ja lukenut Koraania yhteisön iltarukouksissa.

Britannian Blackburnissa asunut pakistanilaistaustainen mies pidätettiin Manchesterin lentokentällä elokuussa 2008, kun hän oli aikeissa lentää Helsinkiin.

Miehen hallusta löytyi terrorismiin liittyvää materiaalia, kuten al-Qaidan tuottama video Lontoon vuoden 2005 terroristi-iskusta. Iskussa kuoli 52 ihmistä.

Poliisi oli tarkkaillut miestä jo aiemmin. Hän oli lähettänyt ääri-islamilaiselle verkkosivulle viestin, jossa hän oli yllyttänyt Brownin ja Blairin murhaamiseen.

Pidätyshetkellä miehen seurassa oli 24-vuotias muslimi Abbas Iqbal, joka tuomittiin Manchesterin alioikeudessa kaksi kuukautta sitten kolmeksi vuodeksi vankeuteen.

Miestä uhkaa vuosien vankeustuomio. Rangaistus langetetaan myöhemmin kesällä mielentilatutkimusten jälkeen.

Suomen keskusrikospoliisi vahvisti HS:lle miesten pidättämisen jälkeen vuonna 2008, että Britannian poliisi oli pyytänyt Suomesta oikeusapua.

Ilta-Sanomien mukaan Krp:n päämajassa Vantaalla muun muassa kuulusteltiin todistajina Islam-keskuksen edustajia.

Islam-keskus on pakistanilaissyntyisten muslimien yhteisö Helsingissä.