maanantai 10. toukokuuta 2010

Karjalainen: Patriootti.com katosi netistä

Karjalainen: Patriootti.com katosi netistä 10.5.2010

Kansallissosialistista maailmankatsomusta tunnustavan ja ulkomaalaisten poistamista Suomesta vaativan Suomen vastarintaliikkeen verkkosivut eivät olet enää toiminnassa. Vielä runsas viikko sitten patriootti.com-sivut avautuivat internetissä, mutta maanantaina sivuille ei ollut mitään pääsyä.

Suojelupoliisista vahvistetaan, että jostain syystä sivut ovat olleet jonkin aikaa poissa käytöstä.

– Mistä syystä, sitä me emme lähde spekuloimaan, kommentoi Supon viestintäpäällikkö Liinu Lehto-Seljavaara.

Suomen vastarintaliike -niminen ryhmä on levitellyt eri puolilla maata patriootti.comin nimissä rasistisia ja maahanmuuttajavastaisia tarroja ja julisteita. Joensuussa ensimmäisiä tekstillä Monikulttuurisuus on haitallista lapsillesi ja lastenlapsillesi -tarroja löytyi tolpista ja kerrostalojen rappukäytävistä kevättalvella.

Poliisi löysi kyseisiä patriootti.comin tarroja ja julisteita myös Parrutiellä sijaitsevista hallista, joissa majaa on pitänyt ainakin kevään ajan skinhead- ja natsitunnuksilla kerhotilansa vuorannut miesporukka. Osa miehistä osoittautui 90-luvulla tutuiksi tulleiksi joensuulaisskineiksi. Poliisi ratsasi kerhohuoneen vappuna sen pihalle sattuneen puukotustapauksen vuoksi.

Samanlaisia natsiaiheista rekvisiittaa on levitelty myös muun muassa pääkaupunkiseudulla, Turussa ja Oulussa, jossa kyseinen Suomen vastarintaliike väittää tulleensa perustetuksikin pari vuotta sitten. Liikkeellä on myös yhteyksiä vastaavaan ruotsalaiseen vastarintaliikkeeseen.