maanantai 10. toukokuuta 2010

Karjalainen: Sinivalkoisin värein rasismia vastaan

Karjalainen: Sinivalkoisin värein rasismia vastaan 10.5.2010
YLE Pohjois-Karjala: Facebook-ryhmä tempaisee Joensuun rasismia vastaan 11.5.2010

Joensuussa käynnistyy toukokuun lopulla sinivalkoinen kampanja joensuulaisen vieraanvaraisuuden puolesta, rasismia vastaan. Meille saa tulla -kampanja on saanut alkunsa Itä-Suomen yliopiston sosiologian opiskelijoiden keskuudessa ja se on suunnattu erityisesti nuorille.

Kampanjakoordinaattorit Sosiologin opiskelijat Anni Rannikko ja Riitta Soikkonen korostavat, että kampanjalla halutaan edistää yhdenvertaisuutta ja kertoa, että rasismia ja syrjintää ei hyväksytä.

– Meille saa tulla on positiivinen, kaupunkitilassa näkyvä kampanja, jonka tarkoituksena on näyttää, että joensuulaiset toivottavat vierailijat ja uudet asukkaat tervetulleiksi, he toteavat.

Kampanja perustuu sinivalkoisuuteen. Sinivalkoisen logon halutaan näkyvän liikkeiden ovissa, t-paidoissa, rintanapeissa ja kesätapahtumissa.

Myös kampanjan verkkosivut ovat jo työn alla.

Kampanja käynnistyy perjantaina 28.5. Joensuun torilla kaupungin nuorisotoimen järjestämän Screamrockin yhteydessä. Seuraavana päivänä se on esillä Rantakauden avajaisissa Rantakadun puutalokortteleissa

Kampanjan näkyy läpi kesän kesätapahtumissa ja konserteissa. Syksyllä on tarkoitus järjestää muun muassa seminaareja ja koulukiertueita.

Meille saa tulla –kampanja toimii vapaan toimintaryhmän ympärillä ja sitä hallinnoi Joensuun nuorisoverstas ry. Sen taakse kootaan tällä hetkellä laajaa kansalaisten ja yhteisöjen verkostoa. Tällä hetkellä yhteistyötä tehdään muun muassa kaupungin nuorisotoimen, Nuorisoverstaan ja Popmuusikot ry:n kanssa.

________________________________________________

YLE Pohjois-Karjala: Facebook-ryhmä tempaisee Joensuun rasismia vastaan

Nettiyhteisö Facebookiin on perustettu ryhmä joensuulaisen vieraanvaraisuuden puolesta, rasismia vastaan. Sosiologian opiskelijoiden keskuudessa alkunsa saanut ajatus oli kerännyt ryhmälle tiistaiaamupäivään mennessä jo satoja jäseniä.

Meille saa tulla -nimisen ryhmän ajatuksena on toivottaa uudet ihmiset tervetulleiksi Joensuuhun käymään ja asumaan. Tavoitteena on tukea monikulttuurisuutta tukea uusia asukkaita Joensuuhun asettautumisessa.

Facebook-ryhmä liittyy laajempaan Meille saa tulla -kampanjaan, joka käynnistyy Joensuussa kuukauden loppupuolella. Kampanja näkyy muun muassa t-paidoissa, rintanapeissa ja kesätapahtumissa.

Mukana on sosiologian opiskelijoiden lisäksi muun muassa kaupungin nuorisotoimi, Nuorisoverstas ja Joensuun Popmuusikot.