maanantai 19. syyskuuta 2011

Ilta-Sanomat: Kiviniemi hyökkäsi Halla-ahoa vastaan

Ilta-Sanomat: Kiviniemi hyökkäsi Halla-ahoa vastaan 19.9.2011

Hallituspuolueiden erimielisyyksistä kohuttiin loppukesästä. Nyt tökkii oppositiopuolueiden perussuomalaisten ja keskustan yhteistyö.
- Pidän opposition keskinäistä yhteistyötä erittäin vaikeana niin kauan, kun perussuomalaisten halla-aholainen siipi saa jatkaa vaarallista peliään demokratian perusperiaatteiden kanssa, keskustan puheenjohtaja Mari Kiviniemi kirjoitti blogissaan maanantaina.

Kiviniemen mielestä keskustan ja perussuomalaisten yhteistyötä tarvittaisiin erityisesti nyt, kun hallitus toteuttaa kuntauudistustaan.

- Jotta tämä yhteistyö on mahdollista, perussuomalaisten pitää puolueena selkeästi soutaa pois kansanvallan sameilta vesiltä, Kiviniemi vaati.

Blogikirjoitus oli täynnä piikkejä paitsi perussuomalaisille, myös hallituspuolue Sdp:lle.

- Ennen eduskuntavaaleja näimme, miten osa puolueista hivuttautui perussuomalaisten pelossa maahanmuuttovastaisuuden rintamaan maassa maan tavalla -puheilla ja asettamalla selkeästi maahanmuuttovastaisia ehdokkaita eri vaalipiireihin.

Tällä Kiviniemi mitä ilmeisimmin viittasi Sdp:n puheenjohtajan Jutta Urpilaisen maassa maan tavalla -puheisiin.

Paavo Lipposen kovasanainen kannanotto kertoi ainakin osittaisesta järjen paluusta Sdp:hen. Flirttiä rasismin kanssa harjoittaneilta voi kysyä, että kannattiko maahanmuuttovastaisuuden salarakkaaksi heittäytyminen ennen vaaleja, Kiviniemi kiitteli demarien presidenttiehdokasta.

___________________________________________________

Keskustan lehdistötiedote: Mari Kiviniemi: Pois sameilta vesiltä

Eduskunnan hallintovaliokunnan puheenjohtaja erotettiin ryhmästään määräajaksi harkitsemattomien lausuntojen vuoksi. Kohun hyvä puoli on, että nyt keskustellaan oikeista ja perimmäisistä asioista.

Keskustalla on yli satavuotinen linja kansanvallan ja oikeusvaltion puolustajana. Me olemme rakentaneet yhteiskunnassa siltoja, kun muut ovat niitä polttaneet. Tästä linjasta pidän Keskustan puheenjohtajana tinkimättömästi kiinni. Me emme lähde vihapuheiden ja ihmisten syrjimisen tielle. Tämän linjan perusteella Keskusta valitsee myös yhteistyökumppaninsa sekä kotimaassa että ulkomailla.

Pidän opposition keskinäistä yhteistyötä erittäin vaikeana niin kauan, kun Perussuomalaisten halla-aholainen siipi saa jatkaa vaarallista peliään demokratian perusperiaatteiden kanssa.

Keskustan ja Perussuomalaisten yhteistyötä tarvittaisiin erityisesti nyt, kun sinipunahallitus on vaarantamassa leikkauksillaan ja kuntauudistuksellaan palvelut ja paikallisen vaikuttamisen mahdollisuudet suuressa osassa maata. Jotta tämä yhteistyö on mahdollista, Perussuomalaisten pitää puolueena selkeästi soutaa pois kansanvallan sameilta vesiltä.

Suomessa olisi muutenkin aika sanoa kovaa ja korkealta, että jo riittää. Ennen eduskuntavaaleja näimme, miten osa puolueista hivuttautui Perussuomalaisten pelossa maahanmuuttovastaisuuden rintamaan maassa maan tavalla -puheilla ja asettamalla selkeästi maahanmuuttovastaisia ehdokkaita eri vaalipiireihin. Keskusta ei hyväksy sitä, että valtapoliittisen taktikoinnin seurauksena ääriryhmät pääsevät vaikuttamaan suomalaiseen politiikkaan.

Paavo Lipposen kovasanainen kannanotto kertoi ainakin osittaisesta järjen paluusta Sdp:hen. Flirttiä rasismin kanssa harjoittaneilta voi kysyä, että kannattiko maahanmuuttovastaisuuden salarakkaaksi heittäytyminen ennen vaaleja.

Keskusta pysyy ihmisyyden ja kohtuullisuuden linjalla, vaikka se maksaisi meille ääniä. Maahanmuutosta pitää voida keskustella samalla tavalla kuin muista politiikan kysymyksistä, mutta puhutaan selkeillä sanoilla ilman puolivillaisia vihjailuja ja yleistyksiä ja ennen kaikkea ilman Perussuomalaisten pelkoa.

Äänestäjät ovat fiksuja. He osaavat tehdä valintansa ihan itse ja ilman sitä, että yksi puolue määrittää, mistä yhteiskunnassa keskustellaan. Seuraava paikka vetää yhteisen sietokykymme rajoja on tulevissa presidentinvaaleissa.

Mari Kiviniemi, Keskustan puheenjohtaja

________________________________

Ilta-Sanomat: Lipponen ilahtui Kiviniemen perussuomalaispuheista

Entinen pääministeri Paavo Lipponen tervehtii ilahtuneena keskustan puheenjohtajan Mari Kiviniemen lausuntoa perussuomalaisten demokratiapuheista.
– Siinä puhuu sivistyspuolueen puheenjohtaja, Lipponen kehui lähettämässään tiedotteessa.

Sen sijaan perussuomalaisten ja eduskunnan ulkoasianvaliokunnan puheenjohtaja Timo Soini heittäytyy Lipposen mielestä ”meitä lyödään” -asentoon, ottamatta selvää kantaa puolueen äärioikeiston puheisiin.

- Perussuomalaisten eduskuntaryhmässä ei selvästikään haluta tehdä pesäeroa ryhmän äärilaitaan, Lipponen viesti.