perjantai 9. syyskuuta 2011

Ilta-Sanomat: Mamban Tero Vaaran sanoista nousi myrsky - Tuplaboikotti!

Ilta-Sanomat: Mamban Tero Vaaran sanoista nousi myrsky - Tuplaboikotti! 9.9.2011

Oluita, siidereitä ja limuja valmistava Laitilan Wirvoitusjuomatehdas on joutunut erikoiseen välikäteen maahanmuuttokriittisessä keskustelussa Mambasta tutun Tero Vaaran kommenttien takia.
Yhtiö joutui kahden boikottiuhkauksen kohteeksi, kun sen mainoskasvona toimineen Tero Vaaran maahanmuuttokriittiset kommentit nousivat julkisuuteen hänen kotisivujensa kautta.

Kesällä Vaara pauhasi Iltalehden haastattelussa monikulttuurisuuden olevan kommunismiin verrattavaa.

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaalle tuli ongelmia siitä, että Vaara on tehtaan osakas ja entinen mainoskasvo.

Ensimmäisen boikottiuhan asettivat maahanmuuttoa kannattavat nuoret.

- Saimme runsaasti palautetta ja boikottiuhkauksen sen jälkeen, kun Vaaran mielipiteet tulivat ilmi, Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan toimitusjohtaja Rami Aarikka kertoo.

Seuraavaksi suuttuivat maahanmuuttokriittisen Homma-foorumin kävijät. Foorumin kävijät langettivat toisen boikottiuhan, kun yhtiö sulki Vaara-mainoksia sisältäneet verkkosivunsa kohun jälkeen.

"Mikä juttu tämä on?"

- Soitin Terolle, ja ihmettelin, mistä on kysymys. Tero totesi, että hänen olisi kannattanut varoittaa meitä aikaisemmin, Aarikka kertoo.

Aarikka korostaa, ettei yhtiöllä ei ole tarvetta ottaa kantaa maahanmuuttokeskusteluun millään tavalla.

- Ei ole yhtiön tehtävä ottaa kantaa osakkaiden mielipiteisiin. Yhtiön kanta on, että jokainen ihminen on samanarvoinen.

Uudet verkkosivut tekeillä

Vuonna 2004 avatut verkkosivut on suljettu maahanmuuttajalasuntojen myötä nousseen kuohunnan takia.

- Uusia sivujamme on suunniteltu jo puolen vuoden ajan. Tämä tapaus vauhditti niiden päivittämistä, Aarikka muotoilee.

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan tuotteiden myynti ei ole Aarikan mukaan laskenut kohun tai boikottiuhkien takia. Yhtiön uudet verkkosivut avautuvat ensi viikon aikana.

Laitilan Wirwoitusjuomatehtaan tuplaboikotista kertoi ensimmäisenä Etelä-Saimaa.


_______________________________________

Etelä-Saimaa: Uusi boikotti uhkaa Laitilan panimoa - nyt suuttuivat maahanmuuttovastustajat

Oluita, siidereitä ja limsoja valmistava Laitilan Wirvoitusjuomatehdas on saanut niskaansa jo toisen boikottiuhan viikon sisällä.

Panimoon ärsyyntyivät ensin monikulttuurisuutta ymmärtävät kaupunkilaisnuoret, ja nyt juomayhtiölle suuttuivat myös Hommafoorumin maahanmuuttovastustajat.

Nettikohkaus alkoi viime viikonloppuna. Laitilan osakas ja entinen mainoshahmo, muusikko Tero Vaara oli esitellyt iltapäivälehden haastattelussa jyrkkiä maahanmuuton vastaisia mielipiteitään. Netin keskustelupalstoilla alkoi heti kiertää kehotuksia Laitila-boikottiin.

Yhtiö sanoutui irti osakkaansa lausunnoista, ja sulki vanhat Vaara-mainoksia sisältäneet nettisivunsa. Boikottipuheet laantuivatkin hetkeksi.

Nyt Laitilan taipuminen on sitten suututtanut Hommafoorumin jäsenet. Yhteisön mielestä panimo on antanut periksi "kukkahattutätien ja mokuttajien" painostukselle, joten sen tuotteet pitää panna boikottiin.

Hommalaisten mainostama juomaboikotti on saanut kannatussivunsa Facebookiin.