lauantai 17. syyskuuta 2011

Vartti: Kaupungin nettifoorumeilla roihuaa rasismi

Vartti: Kaupungin nettifoorumeilla roihuaa rasismi 17.9.2011

Vantaan kaupungin alueportaaleiden keskustelupalstoilla morkataan romaneita ja maahanmuuttajia. Yksi asiattomista keskusteluista on ollut palstalla noin vuoden ajan. Viestintäpäällikkö Antti Kuuselan mukaan alueportaalien keskusteluja seurataan tai niitä ainakin pitäisi seurata keskushallinnon viestinnässä.

– Meillä on nyt ollut niin kova työruuhka, ettei näitä ole pystytty tai muistettu siivota. Kaupungin nettiuudistukseen liittyy paljon haasteita vielä julkaisun jälkeenkin.

Kuusela lupaa, että keskustelupalstat siivotaan epäasiallisista kommenteista ja kuvista mahdollisimman pian.

Kommenttien sensurointi on aina tehty jälkikäteen. Eli jos joku laittaa kommentin palstalle, se menee välittömästi julki.

– Muuhun ei ole resursseja, Kuusela toteaa.

Noin vuosi sitten kaupungin sivustoille asennettiin roskapostisuodatin eli viestejä voidaan lähettää ainoastaan tunnistetuista sähköpostiosoitteista.

– Tämä on jo tyrehdyttänyt epäasiallista keskustelua, aikaisemmin sitä oli vielä enemmän.

Kuntalaisille tarkoitettuja keskustelupalstoja ei aiota kuitenkaan sulkea ainakaan lähiaikoina, vaan tulevaisuudessa alueportaalit aiotaan liittää vastikään uusittujen pääsivujen www.vantaa.fi yhteyteen.

– Hyvä ratkaisu voisi olla rajoittaa keskustelujen määrää ja ohjata se kaupungin pääsivuille, niin seuranta olisi helpompaa.

Kuluvalla viikolla kaupungin viestintä siivosi aluportaalien keskustelut ja siirsi ne www.vantaa.fi -nettisivustolle.