tiistai 11. toukokuuta 2010

YLE: Poliisi ja etniset yhteisöt yhteistyöhön

YLE Uutiset: Poliisi ja etniset yhteisöt yhteistyöhön 11.5.2010
Tiedote: Poliisi lisää yhteistyötä ja vuorovaikutusta eri etnisten yhteisöjen kanssa

Poliisi perustaa yhteistyöelimen lisäämään vuorovaikutusta etnisten yhteisöjen kanssa. Tarkoituksena on pureutua erityisesti rasismia ja syrjintää koskeviin kysymyksiin. Yhteistyöfoorumiin kutsutaan eri yhteisöjen edustajia.

Elokuussa aloittava yhteistyöelin kokoontuu kolme kertaa vuodessa keskustelemaan poliisin toimialaan kuuluvista asioista.

- Pidän erittäin tärkeänä suoran ja avoimen keskusteluyhteyden luomista poliisin ja etnisten yhteisöjen välille, yhteistyöfoorumin puheenjohtajana toimiva poliisiylijohtaja Mikko Paatero sanoo.

Poliisiylijohtaja Paatero korostaa yhteistyön merkitystä yhteiskunnan kielteisten ilmiöiden, kuten rasismin, viharikosten ja syrjinnän ennaltaehkäisemisessä ja torjunnassa. Ongelmat halutaan nostaa esiin, jotta niihin voitaisiin puuttua mahdollisimman varhaisessa vaiheessa ja ehkäistä sillä tavalla kielteisten ilmiöiden aiheuttamaa syrjäytymistä ja turvattomuuden tunnetta.

_________________________________________________

Tiedote: Poliisi lisää yhteistyötä ja vuorovaikutusta eri etnisten yhteisöjen kanssa

Poliisihallitus on perustamassa yhteistyöfoorumin, jonka tarkoituksena on lisätä poliisin ja etnisten yhteisöjen välistä vuorovaikutusta sekä yhteistyötä erityisesti syrjinnän ja rasismin ehkäisyyn liittyvissä kysymyksissä. Foorumiin kutsutaan eri yhteisöjen edustajia.

- Haluamme tarjota keskusteluympäristön, jossa on mahdollista keskustella ja tuoda esiin poliisin toimialaan kuuluvia asioita. Pidän erittäin tärkeänä suoran ja avoimen keskusteluyhteyden luomista poliisin ja etnisten yhteisöjen välille, yhteistyöfoorumin puheenjohtajana toimiva poliisiylijohtaja Mikko Paatero sanoo.

Poliisiylijohtaja Paatero korostaa yhteistyön merkitystä yhteiskunnan kielteisten ilmiöiden, kuten rasismin, viharikosten ja syrjinnän ennaltaehkäisemisessä sekä torjunnassa.

- Toivomme, että yhteistyön ja avoimen keskustelun avulla voimme löytää ratkaisuja esille nouseviin kysymyksiin ja ongelmiin. Lisäksi toivomme, että ongelmat nousisivat esiin, jotta niihin voitaisiin puuttua mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Aktiivisella toiminnalla haluamme ehkäistä kielteisten ilmiöiden aiheuttamaa syrjäytymistä sekä turvattomuuden tunnetta.

Yhteistyöfoorumin toimikausi alkaa elokuussa ja se kokoontuu vuosittain kolme kertaa.