keskiviikko 27. helmikuuta 2008

HS: Rasistinen känniuho provosoi Asema-aukiolla

Helsingin Sanomat/Teppo Moisio: Rasistinen känniuho provosoi Asema-aukiolla 27.2.2008
Tuula Joroinen (toim.): Maahanmuuttajien vapaa-aika ja kulttuuripalvelut pääkaupunkiseudulla (2009, pdf)

"Neekeri! Rättipää!" lapsenkasvoinen, polkkatukkainen poika huutaa nuorisojoukon keskeltä, kun ohi kävelee yksinäinen tummaihoinen mies.

On lauantai-ilta, ja 16-vuotias Jake on Asema-aukiolla samalla asialla kuin perjantainakin - haastamassa riitaa.

Pitkästä tukastaan huolimatta Jake on pilottitakkiin ja maihinnousukenkiin sonnustautunut skinhead, skini. Perjantaina hän oli panemassa alulle tappelua, josta myös HS kertoi lauantaina. Pikku-uutisen otsikko "50 gootti- ja maahanmuuttajateiniä tappeli" on huomattu tässäkin porukassa.

"Me ollaan metallisteja, ei tasan tarkkaan mitään gootteja", samaan seurueeseen kuuluva, mustaan nahkatakkiin pukeutunut 15-vuotias tyttö tarkentaa. Toimittajat ja poliisi ovat taas töpänneet ja sekoittaneet kaksi mustaa asua suosivaa alakulttuuria.

[...]

_____________________________________________

Tuula Joroinen (toim.): Maahanmuuttajien vapaa-aika ja kulttuuripalvelut pääkaupunkiseudulla

[...]
Helsingin Sanomien 27.2.2008 ilmestynyt lehtiartikkeli sai aikaan sen, että Olohuoneella järjestettiin keskustelupaneeli, jossa käsiteltiin mediaa ja sen luomia mielikuvia. Keskustelussa oli mukana myös Helsingin Sanomien toimittaja, joka oli kirjoittanut lehtijutun. Hän kertoi, että kyseisen lehtijutun tarkoituksena oli nimenomaan saada skinit ja ”metallistit” näyttämään tyhmiltä ja todistamaan, että he ovat enemmän riidanhaastajia kuin maahanmuuttajat.
[...]