YLE Lappi: Rasismi ei kannata salaatin teossa 15.2.2012
Nurkkakuntaisuus ja silmien sulkeminen muulta maailmalta on iso virhe salaattia valmistaessa. Maistuvaa salaattia tehtäessä kannattaa ottaa raaka-aineita ympäri maailmaa. Erinomainen salaatti onnistuu yhdistämällä ulkomainen omena ja kotimainen leipäjuusto.
Lisää omintakeisuutta salaattiin saat käyttämällä puolukkaa ja timjamia.
Leipäjuustosalaatti
200 g jääsalaattia
100 g kurkkua
4 tomaattia
2 omenaa
300 g leipäjuustoa
puolukoita
Kastike
2 dl rypsiöljyä
½ dl omenaviinietikkaa
2 tl sokeria
½ tl suolaa
timjamia
Huuhdo ja revi salaatti pienemmiksi paloiksi.
Kuutioi omenat, tomaatit ja kurkku.
Paloittele leipäjuusto.
Sekoita kurkku, tomaatti, omenat ja juusto ja kaada revittyjen salaatinlehtien päälle.
Ripottele pinnalle puolukat.
Sekoita kastikeaineet keskenään ja valuta salaatti päälle.