tiistai 4. joulukuuta 2018

MTV: Oulun poliisi varoittaa: Ulkomaalaistaustaiset miehet houkutelleet alaikäisiä tyttöjä kanssaan kontaktiin – "Pahimmillaan johtaneet vakaviin seksuaalirikoksiin"

MTV: Oulun poliisi varoittaa: Ulkomaalaistaustaiset miehet houkutelleet alaikäisiä tyttöjä kanssaan kontaktiin – "Pahimmillaan johtaneet vakaviin seksuaalirikoksiin" 4.12.2018
MTV: Poliisi etsii kahdeksatta epäiltyä Oulun raiskaus- ja hyväksikäyttötapauksessa – kahta epäillään nyt myös tyttölapsen pahoinpitelystä

Oulun poliisilaitos on julkaissut tiedotteen, jossa se kehottaa erityisesti nuoria tyttöjä ja nuorten vanhempia tarkkaavaisuuteen sosiaalisessa mediassa.

Yllä olevalla videolla kerrotaan Oulussa sattuneesta järkyttävästä tapauksesta, jossa yli 10-vuotias tyttö on joutunut useiden miesten raiskauksen ja seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi kuukausien ajan.

Viime aikoina Oulun seudulla on tullut ilmi tapauksia, joissa ulkomaalaistaustaiset, usein suomen kieltä taitamattomat miehet ovat houkutelleet selvästi itseään nuorempia alaikäisiä tyttöjä kanssaan kontaktiin, poliisi kertoo.

– Pahimmillaan kontaktit ovat johtaneet vakaviin seksuaalirikoksiin. Nuorten on syytä olla tarkkaavaisia ja vanhempien tietoisia siitä, kenen kanssa lapsensa viettävät aikaa netissä sekä muutoin vapaa-aikana. Epäilyttävistä henkilöistä ja yhteydenottajista tulee ilmoittaa poliisille, poliisilaitoksen tiedotteessa kerrotaan.

Poliisille voi ilmoittaa epäilyttävistä yhteydenottajista vihjeet.oulu(at)poliisi.fi sähköpostiin, vihjenumeroon 0295 416 194 tai asioimalla poliisiaseman palvelupäivystyksessä. Kiireellisen avun tarpeessa tulee aina soittaa hätänumeroon.

________________________

MTV: Poliisi etsii kahdeksatta epäiltyä Oulun raiskaus- ja hyväksikäyttötapauksessa – kahta epäillään nyt myös tyttölapsen pahoinpitelystä

Poliisilla on jo kahdeksas epäilty Oulun törkeässä raiskaus- ja hyväksikäyttötapauksessa. Rikosylikomisario Markus Kiiskisen mukaan häntä ei vielä ole tavoitettu.

Vangittuna on seitsemän aikuista ulkomaalaistaustaista miestä. Heitä kaikkia epäillään törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja neljää heistä myös törkeästä raiskauksesta. Näistä neljästä kahta epäillään myös uhrin pahoinpitelystä seksuaalirikosten yhteydessä.

Epäillyistä miehistä yksi on yli kolmekymppinen, muut ovat iältään 20–30 -vuotiaita.

MTV Uutisten tietojen mukaan uhri on hieman yli 10-vuotias suomalaistyttö. Tytön epäillään joutuneen törkeiden rikosten uhriksi useiden kuukausien ajan epäiltyjen hallinnoimissa yksityisasunnoissa Oulun alueella.

Poliisi on kuullut kaikkia epäiltyjä ja kuulustelut jatkuvat tänään. Poliisi ei tässä vaiheessa kerro, ovat epäillyt kiistäneet vai myöntäneet teot. Epäiltyjä tekoja on useita.

Tutkinta kestää poliisin arvion mukaan kuukausia.