maanantai 22. heinäkuuta 2019

Uusi Suomi: Husu Husseinin tviitti perussuomalaisten äänestäjistä kuohuttaa – Kuntapoliitikko: Asia viety nyt poliisille

Uusi Suomi: Husu Husseinin tviitti perussuomalaisten äänestäjistä kuohuttaa – Kuntapoliitikko: Asia viety nyt poliisille 22.7.2019
Uusi Suomi: Perussuomalaisten äänestäjiä kuohuttava Husu Hussein: ”En aio perääntyä!” 23.7.2019
Helsingin Sanomat: Kaupunginvaltuutettu Abdirahim Hussein väittää Twitterissä kaikkia perussuomalaisia ja heidän kannattajiaan rasisteiksi

Helsinkiläisen kaupunginvaltuutetun Abdirahim ”Husu” Husseinin kannanotto perussuomalaisista kuohuttaa puolueessa. Hussein tviittasi perjantaina olevansa sitä mieltä, että kaikki perussuomalaiset ja puolueen äänestäjät sekä kannattajat ovat rasisteja.

Useampikin perussuomalaisten kansanedustaja on kommentoinut Husseinin tviittiä.

”Olet sitten ihan keskenäsi saanut satojen tuhansien ihmisten ajatukset analysoitua. Aika lapsellinen väite”, kommentoi esimerkiksi Leena Meri.

Perussuomalaiset oli toiseksi suurin puolue kevään eduskuntavaaleissa.

Nurmijärveläinen kaupunginvaltuutettu, perussuomalaisten Maiju Tapiolinna kirjoittaa nyt blogissaan vieneensä asian poliisin tutkittavaksi.

”Pitkään olen kuunnellut eri henkilöiltä ja tahoilta rasistisyytöksiä pelkästään puoluekantani vuoksi. Olen jättänyt moiset huutelijat omaan arvoonsa. Valitettavasti Husu Husseinin rasistisyytös kaikkia perussuomalaisia ja heidän äänestäjiään kohtaan sai aikaan muutaman illan harkinnan ja sen pohjalta tutkintapyynnön poliisille”, Tapiolinna kirjoittaa.

”Husseinin syytös oli laaja-alainen hyökkäys yksittäisen ihmisen poliittista näkökulmaa vastaan”, Tapiolinna perustelee.

Tapiolinna kertoo vaativansa Husseinille rangaistusta rasistiksi nimittelystä.

Hussein on sittemmin jatkanut keskustelua ja kertonut haluavansa osoittaa, miltä yleistäminen tuntuu. Husseinin mukaan maahanmuuttajia yleistetään usein esimerkiksi raiskaajiksi ja islamisteiksi.