perjantai 6. lokakuuta 2017

Uusi Suomi: Raju joukkotappelu puhkesi islamilaisella rukoushuoneella: 60 henkeä ja golf-mailoja mukana

Uusi Suomi: Raju joukkotappelu puhkesi islamilaisella rukoushuoneella: 60 henkeä ja golf-mailoja mukana 6.10.2017

Noin 60 henkeä osallistui Itä-Helsingissä tänään perjantaina puhjenneeseen joukkotappeluun. Helsingin poliisista kerrotaan yksityiskohtia Uudelle Suomelle.

Ylikomisario Jorma Makkosen mukaan raju tappelu puhkesi Kontulassa islamilaisen rukoushuoneen luona. Sisällä vai ulkona?

–Siellä on sitä porukkaa parveillut sekä sisätiloissa että ulkotiloissa, niin vaikea nyt sanoa sitten tarkkaan, Makkonen vastaa.

Tässä vaiheessa näyttää siltä, että kaikki tappeluun osallistuneet ovat ulkomaalaistaustaisia. Makkosen mukaan osallistuneiden tarkempaa etnistä taustaa selvitetään yhä, mutta lähtökohtana on, että kaikki olivat ulkomaalaistaustaisia.

Onko motiivista vielä mitään tietoa?

–Se jää nyt tutkinnan selvitettäväksi. Siinä on kai jonkinlainen pidempiaikainen riita ollut. Mikä siinä lie sitten taustalla, mutta joka tapauksessa tänään se sitten kärjistyi joukkotappeluksi.

Poliisi sai hälytyksen Sirrikujalle kahden jälkeen iltapäivällä. Kun poliisi meni paikalle, käynnissä oli noin 60 osallistujan joukkotappelu. Makkosen mukaan tilanne rauhoittui nopeasti poliisin tultua paikalle.

Yksi vietiin tapahtumapaikalta päävammojen takia sairaalaan. Makkonen ei osaa sanoa tarkasti vammojen vakavuutta, mutta muistuttaa, että henkilön pää on vahingoittunut.

–Kyllähän siinä voi olla myös vakavia vammoja. Ei sitä voi poissulkea.

Makkosen mukaan poliisi on ottanut kiinni törkeästä pahoinpitelystä epäiltynä 5 henkilöä.

Tappelussa käytettiin astaloita, Makkosen mukaan tarkemmin ainakin golf-mailoja ja vesureita, joita poliisi on takavarikoinut haltuunsa.

Poliisi käytti yhdessä kiinniottotilanteessa niin sanottua käsikaasua eli paprikasumutetta. Poliisilla oli mukanaan myös mellakanhallintaan tarkoitettuja projektiiliaseita, joissa käytetään kumipatruunoita. Näitä poliisin ei kuitenkaan tarvinnut Makkosen mukaan käyttää.