sunnuntai 15. lokakuuta 2017

Iltalehti: Sanasota ottaa uusia kierroksia - Touko Aalto tyrmää "ay-setien parjauskampanjan"

Iltalehti: Sanasota ottaa uusia kierroksia - Touko Aalto tyrmää "ay-setien parjauskampanjan" 15.10.2017
Iltalehti: Anna Kontulan ja ay-pomojen sanasota kiihtyy - "nyt tämä teinikiukuttelu saisi jo riittää" 14.10.2017

Vihreiden puheenjohtaja asettuu ulkomaisen työvoiman tarveharkinnan poistamista ajavan Anna Kontulan (vas) tueksi.

Vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontula ja Rakennusliiton vasemmistoliittolaistaustainen varapuheenjohtaja Kyösti Suokas ovat käyneet kuluneella viikolla tiukkaa julkista sananvaihtoa ulkomaisen työvoiman saatavuusharkinnasta.

Kontula ajaa saatavuusharkinnasta luopumista, Rakennusliiton Suokas taas pelkää työehtojen polkemista. Kontula on syyttänyt ay-pomoja tietämättömyydestä, panettelusta, väärien tietojen levittämisestä ja kiukuttelusta. Suokas puolestaan on nimittänyt vastapuolen argumentteja "leikkitodeksi".

Lauantaina sanasotaan puuttui muun muassa vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto, joka kirjoitti Facebookissa Anna Kontulan joutuneen "ay-setien riepoteltavaksi".

- Kyllä Suomessa pitäisi pystyä puhumaan asioista ilman organisoituja parjauskampanjoita. Ja auta armias, jos olet vielä nainen, joka puhuu asia-argumenteilla setien maailmankuvaa vastaan. Siitä sedät eivät pidä ja he antavat sen kyllä tuntua jokaisen heidän kanssaan eri mieltä olevan nahoissa, Aalto latasi.

Vihreiden puheenjohtajan mielestä on käsittämätöntä, ettei keskustan ja kokoomuksen hallitus ole kyennyt poistamaan saatavuusharkintaa.

- Missä ne kuuluisat norminpurkutalkoot ovat silloin kun niitä tarvittaisiin? Onneksi lakialoite etenee eduskunnan enemmistön turvin ja parlamentarismi voittaa.

Aalto viittaa asiasta tehtyyn lakialoitteeseen, joka keräsi tuekseen yli sadan kansanedustajan allekirjoitukset.