torstai 16. kesäkuuta 2016

Uusi Suomi: Kansanedustaja puhkesi itkuun eduskunnassa – ”Mitä sanon lapsille?”

Uusi Suomi: Kansanedustaja puhkesi itkuun eduskunnassa – ”Mitä sanon lapsille?” 16.6.2016

Oppositiopuolue RKP:n kansanedustaja Eva Biaudet liikuttui tänään kyyneliin aloittaessaan puheenvuoroaan eduskunnassa koskien perheenyhdistämisen tiukennusesitystä.

– Mitä sanon lapsille? Biaudet sanoi.

– Mitä mä kerron pääministeri Sipilästä, joka on luvannut, että hän rakentaa suomalaista yhteiskuntaa parempaan? Mitä mä kerron ulkoministeri Soinista, joka ulkomailla kertoo puolustavansa tyttöjen ja naisten oikeuksia? Mitä mä kerron sisäministeri Orposta, joka juuri on saanut vastuullisen tehtävän johtaa suurta puoluetta ja pyrkii luomaan uskoa tulevaisuuteen? Miten minä voin antaa uskoa lapsilleni Suomessa heidän tulevaisuuteen?

– Mitä teille on tapahtunut, että tällainen kylmyys on sattunut? Jotain täytyy tapahtua ihmisessä, jos hän menettää kykynsä olla myötätuntoinen muita ihmisiä kohtaan. Ei voi olla kysymys vain ihonväristä, Biaudet jatkoi.

Biaudet’n mukaan maailman parhaassa maassa halutaan nyt antaa signaali, ettemme kunnioita ihmisarvoa.

– Mitä olette tehneet minun maalleni? Enemmistön ääni ei aina ole oikeassa. Enemmistö ei aina välttämättä tee oikeita päätöksiä, Biaudet sanoi ääni väristen.

– Meillä ei ole mitään tarvetta, ei mitään hätää rajoittaa perheiden yhdistämistä edelleen, Biaudet sanoi.

Biaudet on pitkän linjan poliitikko. Hän on toiminut ministerinä ja ollut puolueensa presidenttiehdokas. Biaudet on toiminut myös yhdenvertaisuusvaltuutettuna ja Etyjin ihmiskaupan vastaisena erityisedustajana. Eduskuntaan Biaudet palasi viime vuoden eduskuntavaaleissa.

Biaudet sanoi eduskunnassa myös, että lakiesityksen ongelmista oli puhuttu kattavasti.

Hallitus esittää, että ulkomaalaislakia muutetaan siten, että perheenyhdistämisen edellytyksiä tiukennetaan.

– Muutos koskisi kansainvälistä tai tilapäistä suojelua saavien niin sanottuja vanhoja perheitä eli tilanteita, joissa perhe on muodostettu ennen perheenkokoajan Suomeen tuloa. Niin sanotut uudet perheet ovat toimeentuloedellytyksen soveltamisalan piirissä jo voimassa olevan ulkomaalaislain mukaan, hallitus toteaa.