lauantai 1. heinäkuuta 2017

HS: Halla-aho ei pidä itseään epä­empaattisena: ”Koen hyvin voimakkaasti, kun johonkin ihmiseen kohdistuu epäoikeuden­mukaisuuksia”

Helsingin Sanomat: Halla-aho ei pidä itseään epä­empaattisena: ”Koen hyvin voimakkaasti, kun johonkin ihmiseen kohdistuu epäoikeuden­mukaisuuksia” 1.7.2017

PERUSSUOMALAISET asettaa oman presidenttiehdokkaan, kysymys on enää, kenet.

Vielä kesäkuun 10. päivänä Jyväskylän puoluekokouksessa Jussi Halla-ahon kanta oli, ettei omaa ehdokasta kannata asettaa presidentti Sauli Niinistön ollessa ehdolla. Puolue voisi asettua tukemaan Niinistöä.

Seuraavana päivänä päätös presidenttiehdokkaan asettamisesta vietiin hänen ehdotuksestaan puoluekokoukselta puoluevaltuustolle.

Kun Niinistö kritisoi perussuomalaisten puheenjohtajaksi valittua Halla-ahoa ja puolueen muita johtajavalintoja jo samana iltana, tuli ilmeiseksi, ettei Niinistön tukeminen ole mahdollista.

Halla-aho ei sano vielä ehdokasnimiä, mutta on selvää, että vaaleihin käynee joko hän itse tai varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari. Perussuomalaisten puoluehallitus kokoustaa heinäkuun alussa ja esittää puoluevaltuustolle ehdokkaan nimeä. Puoluevaltuusto tekee lopullisen valinnan lomien jälkeen.

SAMALLA on selvää, että Halla-aho – tai siis perussuomalaiset – haluaa vaalikeskusteluista äänitorven maahanmuuttovastaisille ajatuksille.

[...]