torstai 18. huhtikuuta 2019

HS: Maasta poistaminen keskeytettiin, kun sidottu mies rikkoi kahleensa ja yritti purra poliisia Helsinki-Vantaan lentokentällä

Helsingin Sanomat: Maasta poistaminen keskeytettiin, kun sidottu mies rikkoi kahleensa ja yritti purra poliisia Helsinki-Vantaan lentokentällä 18.4.2019

MAASTA poistettavaksi määrätyn henkilön siirto pois Suomesta keskeytyi keskiviikkona, koska kuljetuksessa ollut mies alkoi vastustaa poliisia väkivaltaisesti.

Poliisipartio oli kuljettamassa keski-ikäistä miestä hieman ennen aamuseitsemää lennolle, kun tämä ryhtyi potkimaan seiniä poliisiauton kuljetustilassa Lentoasemantiellä. Mies myös aloitti poliisin mukaan vahvan vastaan haraamisen ja rimpuilun, kun konstaapelit siirsivät häntä kuljetusotteessa kohti lentokonetta.

”Miestä kuljetettiin sidottuna entisyytensä ja hänen etukäteen esittämiensä uhkailujen vuoksi. Hän onnistui kuitenkin riuhtomalla rikkomaan käytössä olleen bodycuff-sidontavälineen ja yritti potkia, purra ja vääntää poliiseja käsistä”, Itä-Uudenmaan poliisilaitos tiedotti torstaina.

Bodycuff-välineen ideana on estää raajojen liikuttelu tehokkaammin kuin perinteisillä käsiraudoilla.

KUKAAN EI loukkaantunut välikohtauksessa. Miehen maasta poistaminen kuitenkin keskeytettiin.

Poliisi aikoo tehdä maasta poistamisen loppuun myöhemmin.

Alkuperäisen siirto-operaation keskeyttänyttä vastarintaa poliisi tutkii virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena.