maanantai 1. huhtikuuta 2019

Maahanmuuttajien tekemät rikokset kuumensivat tunteita Oulun vaalitentissä 1.4.2019

Maahanmuutajien tekemät rikokset sähköistivät keskustelun puoluejohtajille järjestetyssä Ylen ja Kalevan yhteisessä vaalitentissä maanantaiaamuna.

Puheenjohtajilta kysyttiin, yllättyivätkö he siitä, että Oulun viimeaikaisten lapsiin kohdistuneiden seksuaalirikosten epäillyt olivat turvapaikanhakijoita.

Ensimmäisenä puheenvuoron sai Jussi Halla-aho (ps), joka ei ollut asiasta yllätynyt.

"Monet ovat esittäneet yllättynyttä joulu- ja tammikuussa esiin tulleiden tapausten tiimoilta. Tämä ilmiö, se että islamilaisista maista muuttaneet miehet syyllistyvät systemaattiseen pikkutyttöjen jahtaamiseen, on tuttu Euroopasta koko siltä ajalta, kun tämänkaltaista maahanmuuttoa on nykyisessä mitassa ollut", Halla-aho sanoo.

"Kyllä minusta on melkoista hurskastelua ja tekopyhyyttä sanoa olevansa yllättynyt näistä asioista."

Tähtiliikkeen Paavo Väyrynen oli Halla-ahon kanssa samoilla linjoilla siitä, että rikosten ei pitäisi olla kenellekään yllätys.

"Meillä on ollut holtiton maahanmuuttopolitiikka, ja sen seurauksista nyt kärsitään", Väyrynen sanoi.

Sipiläkin totesi, ettei epäiltyjen maahanmuuttajatausta ollut yllätys.

"Se on tilastollinen fakta. -- Mutta se, mikä minut on yllättänyt on se, että näin hirvittävillä asioilla – kuolemalla ja raiskausrikoksilla – flirttaillaan ja haetaan valtaa. Minusta tämä on iljettävää tässä politiikassa. Meillä on kaikilla yhteinen tahtotila ratkaista tämä asia", Sipilä sanoi.

Tentin juontaja kysyi Sipilältä, ketkä asialla flirttailevat.

"Ehkä kuulijat voivat sen päätellä. Ei tarvitse tuolla somessa kovin kauaa liikkua, vaikkapa minun sivuilla käy katsomassa ketkä flirttailee", Sipilä totesi.

"Eikös tuo ole aika ilkeää vihjailua?" juontaja kysyi. "Voitteko sanoa sen suoraan?"

"No kyllä tämä herra tässä vieressä ja pari pykälää tuonne päin oleva herra myöskin flirttailee tällä asialla", Sipilä vastasi viitaten Halla-ahoon ja Väyryseen.

Kaikki puoluejohtajat vaikuttivat olevan yhtä mieltä siitä, että seksuaalirikoksista annettavia rangaistuksia pitäisi tiukentaa.

"Rikosasteikko ei tällä hetkellä vastaa kansalaisten oikeustajua", totesi Sari Essayah (kd).

Muun muassa Antti Rinne (sd) ja Li Andersson (vas) korostivat sitä, että on tärkeää olla syyllistämättä niitä, jotka eivät ole tehneet mitään.

"Vastuussa ovat rikosten tekijät, eivät niihin syyllistymättömät henkilöt", Andersson totesi.

Sipilän tulkinnan mukaan "koko porukalla on rangaistuksen koventamiseen aivan samanlainen linja":

"Tehdään se valmiiksi heti seuraavan kauden alussa."

Halla-aho palasi vielä puheenvuorossaan Sipilän flirttailusyytöksiin.

"Olemme vähän erikoisessa tilanteessa. Jos näistä asioista varoittaa etukäteen, se on perusteetonta pelottelua. Jos niistä muistuttaa jälkikäteen, se on iljettävää flirttailua rikoksilla. Milloin on oikea hetki puhua maahanmuuttoon liittyvistä lieveilmöistä?"