maanantai 21. joulukuuta 2015

Ilta-Sanomat: Tornion järjestelykeskuksen kautta tullut yli 15  000 turvapaikanhakijaa – naisia yksi sadasta

Ilta-Sanomat: Tornion järjestelykeskuksen kautta tullut yli 15  000 turvapaikanhakijaa – naisia yksi sadasta 21.12.2015

Tornion järjestelykeskuksessa on rekisteröity 15 371 turvapaikanhakijaa sen kolmen toimintakuukauden aikana, tiedottaa poliisi.

Järjestelykeskuksen kautta on tullut noin puolet Suomeen tänä vuonna saapuneista turvapaikanhakijoista. Keskuksen kautta tulleista yksin matkustavia miehiä on noin puolet. Keskuksessa rekisteröidyistä prosentin verran on naisia ja yksin tulleita alaikäisiä noin kymmenen prosenttia. Perhekuntina on saapunut noin kolmasosa turvapaikanhakijoista.

Poliisin mukaan Tornion rajanylityspaikkaa käyttävien tulijoiden määrä on vähentynyt. Viime viikolla Tornioon saapui Ruotsista päivittäin yksittäisiä hakijoita tai perheitä, kun tulijamäärä oli enimmillään lähes 500 ihmistä päivässä.

Suurin osa turvapaikanhakijoista saapuu tällä hetkellä pohjoisen itärajan kautta sekä Saksasta lautoilla. Tällä hetkellä heitä saapuu päivittäin Suomeen noin 50.

Marraskuun loppuun mennessä poliisi oli poistanut Suomesta 2 817 maastapoistamispäätöksen saanutta ulkomaalaista. Poliisi poistaa maasta joka päivä noin 11 ihmistä, joiden joukossa on kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita sekä rikoksen vuoksi palautettavia.