lauantai 29. syyskuuta 2018

Verkkouutiset: Kai Mykkänen hallitukseen menosta PS:n kanssa: Erittäin vaikea nähdä

Verkkouutiset: Kai Mykkänen hallitukseen menosta PS:n kanssa: Erittäin vaikea nähdä 29.9.2018

Sisäministerin mukaan puolue on mennyt selvästi radikaalimpaan ääriliikkeen suuntaan.

Sisäministeri Kai Mykkäsen (kok.) mielestä on erittäin vaikea nähdä, että kokoomus ja perussuomalaiset mahtuisivat samaan hallitukseen seuraavalla vaalikaudella.

– Kyllä se minusta olisi erittäin vaikea nähdä. Perussuomalaiset on mennyt Timo Soinin ajoista vielä selvästi radikaalimpaan ääriliikkeen suuntaan, Mykkänen arvioi Nykypäivän haaastattelussa.

Mykkänen korostaa, ettei sellaista päätöstä pidä tehdä, että yksi puolue olisi ei-hovikelpoinen ja mitä tahansa perussuomalaiset tekee, heitä ei oteta hallitukseen. Puolueen ohjelma on Mykkäsestä kuitenkin sellainen, ettei sen vieminen edes kompromissimuodossa seuraavan hallituksen pöydälle käy.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho on sanonut esimerkiksi puolueen haluavan lopettaa kokonaan humanitaarisen maahanmuuton.

– Minusta on aika epähumaania sanoa, että meidän ei tarvitsisi auttaa mitenkään henkilökohtaisesti vainottuja ja hädänalaisia. Perussuomalaiset ovat samaan aikaan ajamassa alas sekä kehitysapua, kiintiöpakolaisjärjestelmää että maahantuloa rajojen yli. Minusta se on ääriajattelua.

Mykkäsen mukaan perussuomalaisilla on niin ikään varsin nuiva suhtautuminen myös työperäiseen maahanmuuttoon. Puolue haluaa pitää myös kiinni esimerkiksi ulkomaisen työvoiman tarveharkinnasta.

Halla-aho on puhunut julkisuudessa maahanmuuton kustannuksista, mutta Mykkäsen mielestä valikoiden.

– Jos me haluamme ilman jatkuvia verojen korotuksia maksaa eläkkeitä ja ylläpitää terveyspalveluita vielä kymmenen vuoden päästä, tarvitsemme tulevina vuosina vähintään kolminkertaisen määrän työperäisiä maahanmuuttajia vuosittain. Jos menemme Halla-ahon linjalle, meille käy niin, että työikäisen väestön pieneneminen suhteessa eläkeikäisiin kärjistyy entisestään ja tämä johtaa köyhtymiseen ja elintason pienenemiseen. Ja jos Halla-aho haluaa valita tämän tien vain siksi, ettei hän halua monikulttuurista Suomea, se on minusta ääriliikkeen valinta.