keskiviikko 26. syyskuuta 2018

Demokraatti: Petteri Orpolle ja Päivi Nergille tunnustus viestinnästään pakolaiskriisin yhteydessä – ”Onnistuivat tuomaan esiin tilanteen vakavuuden ja vaikeuden lietsomatta paniikkia ja pelkoa”

Demokraatti: Petteri Orpolle ja Päivi Nergille tunnustus viestinnästään pakolaiskriisin yhteydessä – ”Onnistuivat tuomaan esiin tilanteen vakavuuden ja vaikeuden lietsomatta paniikkia ja pelkoa” 26.9.2018

Viestintätoimisto Tekir myöntää valtiovarainministeri Petteri Orpolle ja alivaltiosihteeri Päivi Nergille tunnustuspalkinnon luottamusta herättävästä viestinnästä.

Palkinto luovutettiin tunnustuksena Orpon ja Nergin ansiokkaasta viestintätyöstä sisäministerinä ja sisäministeriön kansliapäällikkönä vuosina 2015–2016, kun Euroopan pakolaiskriisi saavutti Suomen.

”Kymmenvuotisjuhliemme kunniaksi halusimme palkita henkilöitä, jotka ovat omalla viestinnällään edistäneet ja rakentaneet luottamusta viime vuosina. Monien hyvien ehdokkaiden joukosta esiin nousi kirkkaasti sisäministeriön toiminta vuosien 2015–2016 pakolaiskriisin yhteydessä”, sanoo Tekirin hallituksen puheenjohtaja Harri Saukkomaa tiedotteessa.

Vuoden aikana Suomeen saapui 32 000 turvapaikanhakijaa.

”Tilanteen kärjistyessä ministeri Orpo ja kansliapäällikkö Nerg vahvistivat omilla viesteillään sovittelun ilmapiiriä. He korostivat, että turvapaikanhakijoiden tilanne ratkaistaan yhteistyöllä ja keskustelulla, ei vihapuheella ja väkivallalla. On perusteltua uskoa, että ilman sisäministeriön määrätietoista operatiivista toimintaa sekä sinnikästä ja sovittelevaa viestintää yhteiskunnallinen asenneilmapiiri olisi ollut merkittävästi synkempi. Nerg ja Orpo onnistuivat tuomaan esiin tilanteen vakavuuden ja vaikeuden lietsomatta paniikkia ja pelkoa”, Saukkomaa sanoo.

Palkinnon perusteissa todetaankin, että ”Petteri Orpon ja Päivin Nergin viestintä vaikeassa tilanteessa oli realistista, rehellistä ja myötätuntoista ja vahvisti luottamuksen ilmapiiriä yhteiskunnassamme”.