keskiviikko 7. tammikuuta 2009

Keskisuomalainen: Marko Ahonen: Soinin porukka pelottaa

Keskisuomalainen: Marko Ahonen: Soinin porukka pelottaa 7.1.2009

Minua on kyllä varoitettu, että ei kannata kirjoittaa mitään perussuomalaisista, mutta olen aina ollut vähän huono uskomaan auktoriteetteja. Tosin heillä oli ihan hyvät perustelut. Jos menee perussuomalaisten puolelle, menettää uskottavuutensa nykyajassa elävänä sivistyneenä ja vapaamielisenä ihmisenä. Jos vänkää jotain perussuomalaisille vastaan, palaute on sellaista, että sielua kylmää. Kirjoittajan naispuolisille perheenjäsenille toivotetaan raiskatuksi tulemista ja kirjoittajalle itselleen pikaista kuolemaa. Tämä kertoo paljon siitä, millaisen porukan kanssa ollaan tekemisissä.

Mutta en voi olla enää hiljaa. Perussuomalaiset huolestuttavat minua. Mitä syvemmälle lamaan sukellamme, sitä enemmän perussuomalaiset saavat kannatusta. Näin siksi, että perussuomalaiset eivät kannata mitään ja se, mitä he väittävät vastustavansa, on epäoleellista. Perussuomalaisten suosion lähde on tyytymättömyys. Tyytymättömyys mihin? Ihan sama. Tyytymättömyys mihin tahansa poliittiseen tai yhteiskunnalliseen ilmiöön. Kun tyytymättömien määrä kasvaa, kasvaa perussuomalaisten suosio. Näin siitä huolimatta, että perussuomalaisilla ei ole mitään keinoja parantaa tyytymättömyyttä, vaikka he keräisivät yli 50 prosenttia äänistä.

Pahinta, mitä perussuomalaisille voisi tapahtua heidän itsensä kannalta, on se, että he saisivat tahtonsa läpi. Äkkiä maahan ei otetakaan enää uskomaalaisia ja erotaan EU:sta. Siinä olisi perussuomalaisilla ihmettelemistä ja selittämistä, kun ongelmat eivät ratkenneetkaan. Samat tyytymättömyyden syyt ovat yhä jäljellä. Päin vastoin, paluu markka-aikaan toisi jokaiselle asuntovelalliselle uuden pankkikriisin kerran vuodessa. Perussuomalaisen oma elämä on yhtä helvettiä, vaikka siitä ei enää voisikaan syyttää maasta karkotettuja ulkomaalaisia. Eukko ei palannutkaan ja työpaikkakin on yhä Kiinassa. Krapula on aivan yhtä kamala kuin ennenkin. Saimme kansallisen poliittisen määräysvallan takaisin Brysselistä. Ero entiseen on pelkästään se, että nyt ne samat päätökset tehdään Helsingissä. Päätösten laatu ole ole parantunut tippaakaan. Vaikka EU:hun liittyminen tosiaan oli pieni kolaus Suomen kansalliselle itsemääräämisoikeudelle, se oli suuri voitto Suomen kansalle. Viimeinkin meistä tuli vapaan länsimaan asukkaita. Perussuomalaiset keskittyvät itsenäisyyden ulkoisiin merkkeihin kuten markkaan; me normaalit käytäntöön ja konkretiaan.

On oikeastaan hämmästyttävää, miten hyvin ulkomaalaisten syyttely toimii sijaissyyllisten hakemisessa vielä tänäkin päivänä. Samaa hommaa harrasti Hitler juutalaisten kera. Kas kun yksikään natsi ei sodan loppupuolella kysynyt Hitleriltä, että milloin meillä oikein alkaa mennä hyvin, kun niistä juutalaisista on nyt lähes kokonaan eroon päästy? Ei kun, hups, meillähän menee entistä huonommin.

Jopa Timo Soinivaaran poliittiset vastustajat ovat antaneet arvoa Soinin tavalle tehdä populistista politiikkaa. Populismi tuntuu olevan monelle poliitikolle kirosana, mutta itse en siitä Soinia syytä. En näe suurta käytännön eroa populistisen ja perinteisen politiikan välillä. Kumpikin perustuu omaan retoriikkaansa, populismi on saman ilmiön tavuviivaversio.

Mutta Soinin "tavallinen kansanmies" -showta en ole uskonut sekuntiakaan. Kumman kauan hänen Veikko Vennamo -imitaationsa on katsottu olevan jotenkin erityisen nerokasta politiikkaa. Soini on yhtä uskottava kuin kolmen euron seteli. Sitä paitsi itsenäisyyspäivän vastaanoton tv-haastattelussa Soinin vaimo selvästi kärsi miehensä rinnalla. Mutta tavallisen kansanmiehen lailla Soini on kunnon katolinen, jolle avioero ei ole sallittu. Ja paavi on erehtymätön. Yhtä erehtymätön kuin Soini.

Soini väittää, että ei ole rasisti. Hän vain haluaa ulkomaalaisten toimivan Suomessa suomalaisten lailla, tekevän töitä ja maksavan veroja. Edes minulla ei ole mitään tuohon vastaansanomista. Mutta Soini onkin ovela. Hän on kuin gangsteripäällikkö, joka ei itse koskaan sotke käsiään vereen. Sitä varten hänellä on hommaan sopivia ja sen taitavia apulaisia ja kätyreitä.

Soini on ulkoistanut perussuomalaisten rasismin tietyille jäsenilleen, jotka sitten keräävät muiden rasistien äänet puolueen tilille. Nämä ihmiset pitävät aatteestaan kovaa ääntä, kiitos internetin ja varsinkin blogien. Soini itse menee läpi muutenkin, hän ei tarvitse rasistien ääniä. Suhteellinen äänitapa takaa, että rasisteille annetut äänet koituvat koko puolueen eduksi.

Mutta tokihan Soini toimitsee julkisesti puolueensa julkirasistit, jotka esimerkiksi menivät läpi viime kunnallisvaaleissa, vai mitä? Toki. Sanallinen tuomio on ollut todella rankka, tyyliin "pojat ovat poikia" ja vaivaantunut hymy siihen päälle. Siis yhtä tyhjän kanssa, oikeastaan melkeinpä kannustusta.

Joten eiköhän lopeteta se Timo Soinin hyssyttely. Perussuomalaisilla on oikeus mielipiteeseensä ja puolueeseensa, mutta heidänkin toimintansa on syytä pysyä lain sallimissa rajoissa. Tyhmyys ei ole laitonta, mutta esimerkiksi kiihotus tiettyä ihmisryhmää vastaan on.

Toivon perussuomalaisten kannattajien pysyvän palautteessaan minussa ja tässä tekstissä. Muita ei ole syytä asiaan sotkea.