maanantai 1. syyskuuta 2014

Länsiväylä: Lastenvaunulausunto nostatti kohun – näin Pia Kaumaa tylytetään

Länsiväylä: Lastenvaunulausunto nostatti kohun – näin Pia Kaumaa tylytetään 1.9.2014

Kokoomuspoliitikko Pia Kauman maahanmuuttajalausunnosta herännyt keskustelu jatkuu värikkäänä. Näin netissä kommentoitiin Kauman heittoa harkinnanvaraisten sosiaalitukien myöntämisperusteista.

Kokoomuksen kansanedustaja ja eduskunnan talousvaliokunnan jäsen Pia Kauman viimeviikkoinen kommentti on nostanut myräkän sosiaalisessa mediassa. Kauma kyseenalaisti viime viikolla harkinnanvaraisten sosiaalitukien myöntämisperiaatteet Espoossa samalla, kun hän tyrmäsi ajatuksen veroprosentin korottamisesta. Kauma esitti mielipiteensä Espoon valtuustoryhmän puheenjohtajan ominaisuudessa.

– Miksi maahanmuuttajaperheen pitää esimerkiksi hankkia uudet lastenvaunut sosiaalituella, jos suomalaisperhe kierrättää vanhoja vaunuja, Kauma kysyi.

Samassa haastattelussa Kauma tyrmäsi ajatuksen korottaa veroprosenttia, jotta Espoon talous saataisiin tasapainoon. Kauman avaukset tyrmättiin kovin sanoin.

– Ällöttävää Pia Kauman rasistinen flirttailu: hän kuroisi 60 milj. vajeen kiristämällä maahanmuuttajien oikeutta harkinnanvaraisiin etuuksiin, kommentoi toimittaja Kyösti Hagert Twitterissä.

Myös toimittaja Elina Yrjölä on ottanut kantaa Kauman lausuntoihin Twitterissä.

– Olisihan se mukavaa, jos vallanpitäjällä olisi halua nojata faktoihin eikä urbaanilegendoihin.

Kauman lausunnon totuuspohja on herättänyt epäilyjä muuallakin kuin Twitterissä.

– Kauma ei voi millään tietää kenelle on myönnetty mitäkin (ellei ole murtautunut iltasella sosiaalitoimistoon ja käynyt läpi tuhansia papereita). Käytössä on perinteinen tutkimusmetodi, jossa silmät on laitettu kiinni ja päätetty miten asia on - fiilispohjalta. Epäilen suuresti tunteeko Kauma oikeasti yhtään maahanmuuttajaperhettä, joka olisi saanut tukea lastenrattaisiin - tai yhtään suomalaissyntyistä perhettä joka olisi saanut tukea lastenrattaisiin, lataa nimimerkki Dee75 Länsiväylän verkkosivuilla.

Myös bloggari Saku Timonen epäilee blogissaan Kauman sanomaa valheeseen pohjautuvaksi julkisuustempuksi.

– Kun poliitikko haluaa leikata köyhien viimesijaista etuutta eli toimeentulotukea, niin hän saa kansanjoukot taakseen hyvin helpolla tavalla. Hänen tarvitsee vain ottaa maahanmuuttajiin liittyvä yleisin valhe ja väittää sitä todeksi. [...] Tämä on harvinaisen halpamainen keino, mutta se toimii aina.

Joillakin kommentoijilla löytyi myös ymmärrystä Kauman lausunnolle.

– Hyvä Pia! Tämä on oikeata vastuunkantoa. Kiitos kun laitat itsesi likoon. Veronkorotusten tie on kuljettu loppuun. Nyt alkaa olla viimeiset hetket ottaa hirttosilmukka pois omasta kaulastamme, kommentoi Markku Seppälä Länsiväylän verkkosivuilla.