lauantai 30. syyskuuta 2017

Etelä-Suomen Sanomat: Maahanmuuttokysymys oli liian arka aihe? Yleisö ja media ajettiin ulos Mäntsälän valtuustosta - "Ei haluta mielenosoituslaumoja tänne"

Etelä-Suomen Sanomat: Maahanmuuttokysymys oli liian arka aihe? Yleisö ja media ajettiin ulos Mäntsälän valtuustosta - "Ei haluta mielenosoituslaumoja tänne" 29.9.2017

Mäntsälän valtuusto päätyi erikoiseen ratkaisuun viime maanantain kokouksessaan.

Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Heta Ravolainen-Rinne (sd.) ilmoitti kokouksen päättyessä, että valtuustosalin lehteri tyhjennetään yleisöstä ja median edustajista, kun valtuusto pitää keskustelutilaisuuden suljetuin ovin.

Näin myös tapahtui. Ainoana paikalla olleena toimittajana menin kysymään puheenjohtajalta, mistä valtuusto keskustelee.

– Maahanmuuttokysymyksistä, Heta Ravolainen-Rinne vastasi.

Kysyin perusteluja päätökselle heittää lehdistö ja yleisö ulos.

– Ei haluta mielenosoituslaumoja tänne, kuului vastaus.

Heta Ravolainen-Rinne on SDP:n puheenjohtaja Antti Rinteen vaimo.

Kyseessä oli valtuuston avoin, lähetekeskustelun kaltainen tilanne. Päätöksiä asiassa ei tehty. Keskustelun tarkoitus oli löytää suuntaviivoja tulevaan päätökseen. Mäntsälän on tarkoitus syksyn aikana päättää, ottaako se lisää pakolaisia ja millä aikataululla.

Päätöksen keskustelun sulkemisesta teki Ravolainen-Rinne. Saman illan puhelinsoitossaan hän kertoo uskovansa, että suljetussa keskustelussa karsiutuu puhuminen julkisuudelle ja ns. lehtien palstoja varten.

Hän kuitenkin korostaa pyrkivänsä avoimempaan keskustelukulttuuriin jatkossa.

Mäntsälän Uutisten juttu