torstai 21. syyskuuta 2017

Iltalehti: Oppilas vei puukon yläkouluun Kauhavalla - yhdeksäsluokkalainen turvapaikanhakija erotettiin heti

Iltalehti: Oppilas vei puukon yläkouluun Kauhavalla - yhdeksäsluokkalainen turvapaikanhakija erotettiin heti 21.9.2017

Oppilaalta takavarikoitiin teräase Etelä-Pohjanmaalla sijaitsevan Kauhavan yläkoululla.

Asia pitää paikkansa, mutta tiedottamisesta vastaa sivistysjohtaja Markku Viitasaari, yläkoulun rehtori Hannu Mäkynen sanoo Iltalehdelle.

Viitasaari sanoo Iltalehdelle, että kyseessä on yhdeksäsluokkalainen turvapaikanhakija.

- Toinen oppilas on vihjannut, että saattaa olla näin, (että häneltä löytyy teräase). Tämän jälkeen häntä on perusopetuslain mukaan pyydetty näyttämään tavaransa. Sieltä on löytynyt (teräase), Viitasaari sanoo.

Tämän jälkeen oppilas erotettiin koulusta rehtorin päätöksellä loppupäivän ajaksi.

- Poliisi on tehnyt oman tutkintansa, mistä emme tiedä sen tarkemmin. Mitään dramaattista tilannetta tässä ei ole ollut päällä.

Vielä ei ole tiedossa, miten kauaksi aikaa oppilas on erotettu.

- Maksimi on kolme kuukautta, mutta vielä sitä ei osaa sanoa sen tarkemmin.

Iltalehden haltuunsa saaman Wilma-viestin mukaan oppilaiden vanhemmille on tapauksen jälkeen lähetetty myös Wilma-viesti, jossa kerrotaan muun muassa valmiuden nostosta.

- Olemme nostaneet valmiuttamme henkilökunnan valvonnan ja toimenpiteiden osalta. Uhkaa ei tällä hetkellä ole, Wilma-viestissä kirjoitetaan.

Viitasaaren mukaan koulupäivä Kauhavan yläkoulussa jatkuu kuitenkin normaalisti, eikä oppilaan erottamiseen johtanut koulupäivä aiheuttanut kenellekään ongelmia.

- Tilanne on rauhallinen koululla, eikä mitään uhkaa kohdistu kouluun ja koulupäivä jatkuu normaalisti. Koulussa toimittiin turvallisuusohjeiden mukaisesti erittäin nopeasti ja hyvin.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Kauhavalla ilmestyvä Komiat-lehti.