perjantai 22. syyskuuta 2017

Ilta-Sanomat: Alahärmässä osoitetaan mieltä oppilaan puukkotakavarikon jälkeen - kunnanjohtaja kommentoi: "Pojilla niitä puukkopitäjissä on"

Ilta-Sanomat: Alahärmässä osoitetaan mieltä oppilaan puukkotakavarikon jälkeen - kunnanjohtaja kommentoi: "Pojilla niitä puukkopitäjissä on" 22.9.2017

Alueen kouluista on erotettu jo viisi maahanmuuttajataustaista oppilasta lähiaikoina erilaisten yhteenottojen takia.

Alahärmän urheilukentällä Kauhavalla on käynnissä mielenosoitus. Mielenosoitus pidetään nimellisesti "koulurauhan puolesta", mutta paikalta kuvatun videomateriaalin perusteella ainakin osalla mielenosoittajista pääviesti on koulurauhan puolustamisen sijasta maahanmuuton vastustaminen.

Poliisin mukaan kello 12-14 pidettävästä mielenosoituksesta on tehty lain vaatima ilmoitus.

- Koulun edustajalle luovutetaan myös suomalaisten oppilaiden koulurauhan julistus. Poliiseja on riittävästi paikalla ja muutamia kymmeniä henkilöitä osallistuu mielenosoitukseen, sanoo komisario Pauli Latvanen.

Alahärmän Kirkonkylän alakoulu, Alahärmän yläkoulu ja lukio sijaitsevat samassa yhteydessä Kauhavan kaupungin Alahärmän kaupunginosassa.

Kauhavan yläkoulun maahanmuuttajataustainen oppilas erotettiin koulusta, koska hänellä oli torstaina puukko mukanaan koulussa.

Alahärmän yläkoulusta erotettiin syyskuun toisella viikolla neljä Oravaisten vastaanottokeskuksen maahanmuuttajaoppilasta. Väkivaltanujakoissa oppilaat ja opettajat saivat lieviä vammoja.

- Ei voi levottomuuksiksi sanoa. Siellä on ollut nujakka maahanmuuttajaoppilaiden välillä Alahärmässä ja eilen otettiin puukko pois ilman mitään uhkatilannetta. Sellaisia tilanteita joskus on, että opettaja joutuu ottamaan puukon pois. Pojilla niitä puukkopitäjissä on, mutta mitään vaaratilannetta ei ole. Olen juuri menossa Alahärmään ottamaan tilanteesta selvää, sanoo kunnanjohtaja Markku Lumio.