torstai 20. huhtikuuta 2017

MTV: Turvapaikanhakijoita puolustanut pappi sanoo muuttavansa pois Suomesta: "Terveiset hallitukselle: voititte"

MTV: Turvapaikanhakijoita puolustanut pappi sanoo muuttavansa pois Suomesta: "Terveiset hallitukselle: voititte" 20.4.2017
Iltalehti: "Tässä maassa ei enää voi elää" - turvapaikanhakijoita puolustanut pappi Marjaana Toiviainen jättää Suomen
Yle: Turvapaikanhakijoita puolustanut pastori lähtee Suomesta: "Terveiset hallitukselle: voititte"
Uusi Suomi: ”Tässä maassa ei enää voi elää” – Henkensä edestä pelkäävä kohupastori muuttaa ja syyttää hallitusta
Ilta-Sanomat: Turvapaikanhakijoita puolustanut pastori kertoo muuttavansa ulkomaille: ”Terveiset hallitukselle: voititte” 
MTV: Pakolaispappi MTV:lle: Minä lähden maasta vapaaehtoisesti, turvapaikanhakijat tungetaan koneeseen väkisin
MTV: Turvapaikanhakijoita puolustaneesta papista kymmeniä kanteluja – Toiviainen yritti estää poliisin toimintaa
Kansan Uutiset: Suomen jättävä Marjaana Toiviainen pari päivää sitten: "Meillä on vauva vankilassa"
Svenska Yle: Rasism får pastor att lämna Finland - "Det går inte att bo i det här landet längre"
Hbl: Rasismen blev för mycket: "Jag kan inte bo i Finland längre"
Uusi Suomi: Kirkkoherra eri mieltä pastori Marjaana Toiviaisen kanssa: ”Kirkko ei voi ryhtyä aktivismiin Suomen kaltaisessa valtiossa”

Turvapaikanhakijoiden puolesta näkyvästi kampanjoinut pappi Marjaana Toiviainen ilmoittaa Facebook-tilillään muuttavansa pois Suomesta. Syyksi hän mainitsee, ettei Suomessa voi enää asua.

– Terveiset hallitukselle: voititte, Toiviainen kirjoittaa.

Toiviainen kirjoittaa rasismia käsittelevässä kirjoituksessa, että kun hän "valkoinen nainen" pelkää henkensä edestä, poliisi antaa hänelle kotiin hälytysjärjestelmän.

– Mutta, kun erivärinen ystäväni kaasutetaan rautatientorilla, kun erivärisen ystäväni kädet poltetaan polttopullolla, kun häntä seurataan kotiin ja hän pelkää, että hänet tapetaan, kun uusnatsit tai mitä he ovatkaan vainoavat heitä, kun he saavat satoja ja tuhansia tappouhkauksia, kukaan ei auta. Poliisi sanoo, ettei mitään ole tehtävissä, Toiviainen kirjoittaa.

Helsingin Oulunkylän seurakunnan pastori Marjaana Toiviaisesta on tehty Helsingin hiippakunnan tuomiokapituliin 26 kantelua.

Sanomalehti Itä-Savon mukaan Helsingin kantelut ovat tulleet yksityishenkilöiltä ja ne koskevat Toiviaisen toimintaa turvapaikanhakijoiden parissa.

— Kanneltu on erityisesti siitä, että hän olisi yrittänyt estää poliiseja virkatoimissaan Metsälän vastaanottokeskuksen luona, kertoo hiippakunnan lakimiesasessori Ritva Saario Itä-Savossa.