tiistai 30. elokuuta 2016

Iltalehti: Autossa oli konepistooli - vastaanottokeskuksen asemiehelle ehdollista

Iltalehti: Autossa oli konepistooli - vastaanottokeskuksen asemiehelle ehdollista 30.8.2016

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Pitäjänmäen vastaanottokeskuksen edessä aseen kanssa liikkuneen miehen vuoden ehdolliseen vankeuteen.

Tapaus sattui 5. marraskuuta 2015, kun 27-vuotias autoalan yrittäjä ja vastaanottokeskuksen asukas ajautuivat riitaan läheisessä ravintolassa.

Syyttäjän mukaan riita kärjistyi siihen, että yrittäjä esitteli pistooliaan ravintolan edustalla ja myöhemmin vastaanottokeskuksen pihassa.

Kihlakunnansyyttäjä Perttu Könönen nosti alun perin miestä vastaan syytteet pahoinpitelystä, laittomasta uhkauksesta, ampuma-aserikoksesta, törkeästä ampuma-aserikoksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Syyttäjä päätyi kuitenkin luopumaan pahoinpitelyä ja laitonta uhkausta koskeneista syytteistä, sillä tapauksen uhrina ollut vastaanottokeskuksen asukas sekä tapauksen silminnäkijä ovat poistuneet Suomesta.

- Tietenkin jos kyseessä olisi ollut vakavammat rikosnimikkeet, niin olisi toimittu toisella tavalla. Jouduin tekemään tällaisen ratkaisun, jotta saadaan asia käsiteltyä, Könönen kertoo.

Mies tuomittiin törkeästä ampuma-aserikoksesta, ampuma-aserikoksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Miehen hallusta löydettiin FN-merkkinen pistooli. Miehen autossa oli puolestaan konepistooli, joka oli viritetty ja jonka lippaassa oli 37 patruunaa.

Lisäksi miehellä oli hallussaan 8,5 grammaa kannabista ja 0,25 grammaa kokaiinia.