torstai 18. elokuuta 2016

Yle: Kristiinankaupungissa osoitettiin mieltä turvapaikkapolitiikkaa vastaan

Yle: Kristiinankaupungissa osoitettiin mieltä turvapaikkapolitiikkaa vastaan 18.8.2016

Suurimpana syynä mielenilmauksen järjestämiseen oli se, että Irak on luokiteltu turvalliseksi maaksi. Osa Kristiinankaupungin vastaanottokeskuksen irakilaisista turvapaikanhakijoista harkitsee syömälakon aloittamista.

Kristiinankaupungissa järjestettiin tänään rauhanomainen mielenosoitus Suomen maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikasta. Paikalla oli runsaat sata mielenosoittajaa, jotka kritisoivat muun muassa sitä, että Irak on luokiteltu Suomessa turvalliseksi maaksi.

Mielenosoittajat arvostelivat erityisesti pääministeri Juha Sipilää hampaattomuudesta tilanteen parantamiseksi. Tilaisuudessa esitettiin avoin kirje pääministerille. Lisäksi pidettiin puheita: yksi puheenvuoron käyttäneistä oli nigerialainen Hope Nwosu, joka on odottanut turvapaikkapäätöstä neljä vuotta.

Idea tilaisuudesta tuli vastaanottokeskuksen asukkailta, mutta paikallisilta saatiin apua järjestämiseen.

– Se alkoi muutamasta epätoivoisesta irakilaisesta miehestä, jotka ovat päättäneet huomenna aloittaa ruokalakon. Olen yrittänyt saada heitä muuttamaan mieltään, olen vahvasti sitä mieltä että se ei auta. Ei kukaan kuuntele heitä Helsingissä vaikka he tulevat huonoon kuntoon täällä, kertoo tilaisuuden järjestäjäaktiivi Rita Backman.